spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΜΕΣΣΗΝΙΑΚαλαμάτα: Μήνυση στο δήμο για αφίσα εορτασμού των 200 χρόνων

Καλαμάτα: Μήνυση στο δήμο για αφίσα εορτασμού των 200 χρόνων

Αγωγή και μήνυση κατά του Δήμου Καλαμάτας κατέθεσαν τη Μεγάλη Τετάρτη ζωγράφος και ιδιοκτήτρια γκαλερί στην Καλαμάτα, μαζί με την κόρη της, γιατί, όπως σημειώνουν στην αγωγή τους, συγκεκριμένος ζωγραφικός πίνακας απεικονίζεται σε αφίσες που δημιούργησε ο Δήμος για τον εορτασμό των 200 ετών χωρίς την άδειά τους.

Όπως εξηγεί η ζωγράφος, έχει δημιουργήσει – συνθέσει το ζωγραφικό πίνακα με τίτλο «ΚΑΠΕΤΑΝΙΣΣΑ», στον οποίο απεικονίζεται η κόρη της, ντυμένη με λαϊκή φορεσιά της Αλαγονίας και δη με «κουτσαβίτικη» φορεσιά και βρίσκεται στην γκαλερί της, ενώ είναι πρωτότυπο καλλιτεχνικό δημιούργημα.

Ο Δήμος, όπως σημειώνεται στην αγωγή, προέβη στην εκτύπωση αφισών, οι οποίες επικολλήθηκαν – αναρτήθηκαν σε σημεία τόσο της Καλαμάτας όσο και άλλων κοινοτήτων του Δήμου, στις οποίες ενσωματώθηκε, χωρίς την άδειά τους, ο συγκεκριμένος ζωγραφικός πίνακας με προσβολή της ακεραιότητάς του. Επίσης, ο πίνακας έχει συμπεριληφθεί σε οπτικοακουστική σύνθεση που έφτιαξε ο Δήμος.

Στην αγωγή σημειώνεται ότι αρχές Απριλίου εστάλη στο Δήμο εξώδικο, αλλά δεν το έλαβε υπ’ όψιν.

Με την αγωγή ζητείται από το Δήμο αποζημίωση για τη μεν ζωγράφο 150.000 ευρώ, για την δε κόρη της που απεικονίζεται στον πίνακα 50.000 ευρώ.
Β.Β (πηγή ΘΑΡΡΟΣ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων