spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΓΡΟΤΙΚΑΕρώτηση Βελόπουλου για τις πατάτες της Μεσσήνης

Ερώτηση Βελόπουλου για τις πατάτες της Μεσσήνης

Ερώτηση με θέμα “Επίλυση προβλημάτων των ντόπιων πατατοπαραγωγών και ανάγκη ανάδειξης της πατάτας της Μεσσήνης” κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό.

Αναφέρει ότι “ο Γεωκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης ξεκίνησε από νωρίς, φέτος, τις κινητοποιήσεις του για να υπενθυμίσει σε όλους τα ζητήματα που τον αφορούν και παραμένουν άλυτα.

Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησαν εκπρόσωποί του, αναφέρθηκε ότι: «Εναν χρόνο μετά, βρισκόμαστε στην κατάσταση που αφήσαμε πέρυσι με τα σημαντικά προβλήματα στην πατατοπαραγωγή, όπως τις δύσκολες συνθήκες παραγωγής και τις τιμές που δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στο κόστος παραγωγής»”.

Ενημερώνει πως τονίστηκε ότι “στη Μεσσήνη παράγουν την ποικιλία «σπούντα» και παρά το ότι η ίδια ποικιλία παράγεται και στην Κύπρο, η τιμή που έχει η κυπριακή πατάτα είναι 1,30 με 1,40 ευρώ, ενώ της Μεσσήνης έχει 0,40 λεπτά. Επίσης, επισημάνθηκε το ζήτημα των παράνομων «ελληνοποιήσεων»”.

Ο κ. Βελόπουλος ρωτάει τον υπουργό:

“1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε για να παταχθεί το φαινόμενο των παράνομων ελληνοποιήσεων, το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των Ελλήνων παραγωγών;

2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, προκειμένου να αναδείξετε και να προστατέψετε την τιμή της ελληνικής πατάτας, και δη της μεσσηνιακής, καθώς, η εν λόγω δεν υπολείπεται ποιοτικά της πατάτας γειτονικών χωρών, που πωλείται σε πολλαπλάσιες τιμές;”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων