spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΓΡΟΤΙΚΑΑιγιάλεια: «Καμπανάκι» σταφιδοπαραγωγών για κινητοποιήσεις

Αιγιάλεια: «Καμπανάκι» σταφιδοπαραγωγών για κινητοποιήσεις

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν σταφιδοπαραγωγοί της Αιγιάλειας, μαζί με άλλους από Πελοπόννησο και Ιόνιο, αν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν λάβει σοβαρά υπ’ όψιν του την έγκαιρη παρέμβαση της Παναιγιαλείου Ενωσης Συνεταιρισμών στο Αίγιο, για τη λήψη άμεσων μέτρων που θα προστατεύουν το μοναδικό προϊόν, μετά τη δίνη στην οποία έχει περιέλθει εξαιτίας της πανδημίας και μετά βεβαιότητας θα επηρεάσει τις τιμές διάθεσης σε εμπόρους και εξαγωγείς.

Βάλλουν κατά όσων δημόσια αντιτίθενται στο αίτημα της ΠΕΣ, αφού όπως λένε στην «Π», «αυτοί δείχνουν να μην λειτουργούν υπέρ των παραγωγών» και στέλνουν μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι θ’ αναμένουν σύντομα σαφείς ανακοινώσεις της για απόσυρση του πλεονάσματος της περυσινής παραγωγής Κορινθιακής σταφίδας και υποστήριξη των καλλιεργειών τους στα πρότυπα ανάλογης πράξης για τους οινοπαραγωγούς.

Αν αυτό δεν συμβεί τότε θα οριστικοποιήσουν τις μορφές της αντίδρασής τους. Προς αυτήν άλλωστε την κατεύθυνση κινείται και η τελευταία επιστολής της ΠΕΣ προς τον υπουργό Σπ. Λιβανό, με τον πρόεδρό της Θαν. Σωτηρόπουλο να επισημαίνει πως «οι επιπτώσεις θα είναι ολέθριες και καταστροφικές για την καλλιέργεια, καθώς οι αγρότες δεν αντέχουν άλλη μείωση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων