spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑργολιδα: Στο 20% η αύξηση της τιμής του οβελία

Αργολιδα: Στο 20% η αύξηση της τιμής του οβελία

Η έλλειψη ντόπιου κρέατος, έστρεψε το ενδιαφέρον στις εισαγωγές


Η κίνηση στα κρεοπωλεία έχει ξεκινήσει, με τον κόσμο να αγοράζει τον παραδοσιακό οβελία. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου η πλειοψηφία του κόσμου προχωρά στην αγορά ολόκληρου του αρνιού, γεγονός που δείχνει ότι παρά την απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, οι περισσότεροι θα βρουν τον τρόπο για να ξεφύγουν από το κλεινόν άστυ και να γιορτάσουν πατροπαράδοτα το Πάσχα.

Το σημαντικό σε σχέση με το πασχαλινό τραπέζι είναι η αύξηση της τιμής του οβελία, κατά τουλάχιστον 20%, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Η τιμή του αρνιού που φέτος έχει πάρει κατακόρυφη αύξηση αποτελεί τον γενικό κανόνα σε όλη την επικράτεια στον τομέα της αγοράς κρεάτων και η Αργολίδα δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Ο μέσος όρος της τιμής του αρνιού κυμαίνεται από τα 11 ευρώ στα 13 με 13,50 ευρώ το κιλό, όταν την περασμένη χρονιά η τιμή αυτή ήταν στα 8,50 με 9 ευρώ.

Η αύξηση της τιμής του οβελία, σύμφωνα με τους καταστηματάρχες της αγοράς των κρεάτων, οφείλεται κυρίως στην έλλειψη των ντόπιων αρνιών και στις πολλές εξαγωγές που έγιναν το περασμένο διάστημα, στην περίοδο του Πάσχα των καθολικών.

Οι εξαγωγές, κυρίως προς την Ιταλία, μείωσαν το φετινό Πάσχα το ντόπιο κρέας κατά 30% και ανάγκασαν την εγχώρια αγορά να στραφεί προς τις εισαγωγές κρεάτων από τις χώρες των Βαλκανίων.

Το γεγονός αυτό μοιραία αύξησε την τιμή του αρνιού. Ωστόσο, η αύξηση αυτή, κρίνοντας από τη ζήτηση που υπάρχει στα κρεοπωλεία της Αργολίδας, δεν είναι απαγορευτική.

Από εκεί και πέρα εκτός του οβελία σημαντική ζήτηση στα κρεοπωλεία της Αργολίδας δείχνει να έχει και το κατσικάκι. Σε γενικές γραμμές η κίνηση τις περασμένες ημέρες ήταν σε ένα μέτριο επίπεδο.

Από την Μεγάλη Τρίτη και μετά έχει ξεκινήσει να υπάρχει μία τόνωση στην αγορά που αναμένεται να κορυφωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες

Α.Κ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων