spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΛΑΚΩΝΙΑΛάκωνας ο αστυνομικός που βρήκε τραγικό θάνατο στις ΗΠΑ

Λάκωνας ο αστυνομικός που βρήκε τραγικό θάνατο στις ΗΠΑ

Ανείπωτη θλίψη για τον 43χρονο Αναστάσιο Τσάκο από τα Βάτικα
Όχημα με οδηγό υπό την επήρεια ουσιών τον τραυμάτισε θανάσιμα


Οδύνη στην ομογένεια και τη Λακωνία προκαλεί η είδηση του τραγικού θανάτου τού 43χρονου, λακωνικής καταγωγής, αστυνομικού Αναστασίου Τσάκου, ο οποίος παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα, εν ώρα καθήκοντος, ενώ ρύθμιζε την κυκλοφορία σε πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο στο Κουίνς των ΗΠΑ.

Μετά τον τραυματισμό του στις 02:05΄ τα ξημερώματα τοπική ώρα, ο Τσάκος, που υπηρετούσε στο Τμήμα Αυτοκινητοδρόμων του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης (NYPD), διεκομίσθη στο New York Presbyterian Hospital, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με τον «Εθνικό Κήρυκα», ο 43χρονος αστυνομικός παρασύρθηκε στη λωρίδα ανατολικής κατεύθυνσης του LIE, κοντά στο Φράνσις Λούις Μπούλεβαρντ, από ένα αυτοκίνητο μάρκας Volkswagen.

Οδηγός ήταν η 32χρονη Τζέσικα Μπουβάις από το Χέμπστεντ, η οποία βρίσκονταν υπό την επήρεια ουσιών και η άδειά της είχε αφαιρεθεί. Συνελήφθη λίγο αργότερα από την Αστυνομία και αντιμετωπίζει περισσότερες από 10 κατηγορίες, ορισμένες εκ των οποίων κακουργηματικές.

Η πορεία από τα Βάτικα στις ΗΠΑ

Ο Αναστάσιος Τσάκος είχε καταγωγή από τη Νεάπολη Λακωνίας, όπου και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του, ενώ βρέθηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1990. Υπηρετούσε επί 14 χρόνια στο NYPD και ήταν οικογενειάρχης. Ήταν παντρεμένος με την Ειρήνη Τσάκου, με την οποία είχαν αποκτήσει δυο μικρά παιδιά, ηλικίας 6 και 3 ετών. Οι γονείς του, Σταύρος και Άννα Τσάκου, διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, ο αδερφός του στη Βόρεια Καρολίνα και η αδερφή του στην Μασαχουσέτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», ο αδικοχαμένος αστυνομικός συνήθιζε να επισκέπτεται τακτικά τη γενέτειρά του Λακωνία, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες, καθώς πέρα από τις οικογενειακές ρίζες, είχε αναπτύξει δεσμούς φιλίας με κατοίκους του νομού. Εκείνοι που τον γνώριζαν έχουν να μεταφέρουν έναν καλό λόγο για τον άτυχο αστυνομικό, ενθυμούμενα τα καλοκαίρια τα οποία περνούσαν συντροφιά.

Συλλυπητήρια από Αστυνομία, δήμαρχο ΝΥ και Ελπιδοφόρο

Την είδηση του θανάτου του Τσάκου ανακοίνωσε ο ίδιος ο αρχηγός του NYPD, Ντέρμοτ Σι, λίγο μετά το τραγικό συμβάν. «Σήμερα (σ.σ. την Τρίτη 27/4) το πρωί, ο αστυνομικός του Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων του NYPD (NYPD Highway) Αναστάσιος Τσάκος, σύζυγος και πατέρας δυο μικρών παιδιών, βρήκε τραγικό θάνατο ενώ προστάτευε τους πολίτες της Νέας Υόρκης. Σύσσωμο το NYPD πονάει, ενόσω θρηνούμε όλοι μαζί την απώλεια του αδελφού μας. Μια απώλεια όχι μόνο για την οικογένεια του NYPD, αλλά για ολόκληρη την πόλη» τόνισε ο Σι.

Από την πλευρά του και ο δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, εξέφρασε την οδύνη του και τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του ομογενούς αστυνομικού.

Για το θέμα τοποθετήθηκε με ανάρτησή του στο Twitter και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, γράφοντας: «Ο τραγικός θάνατος του αστυνομικού του Τμήματος Νέας Υόρκης, Αναστάσιου Τσάκου, κατά τη διάρκεια υπηρεσίας μας υπενθυμίζει ότι όλοι οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες και το ιατρικό προσωπικό ρισκάρουν τη ζωή τους για εμάς. Ας είναι αιωνία του η μνήμη».

Οι προκλήσεις της δράστιδος

Λίγες ώρες προτού παρασύρει με το όχημά της και σκοτώσει τον Αν. Τσάκο, η Τζέσικα Μποβάις έπινε σφηνάκια σε live streaming στο Facebook και έλεγε «να πάει να γ@μ@θ@@ η αστυνομία». Ισχυρίστηκε, επίσης ότι, αν ποτέ βρίσκονταν σε μία κατάσταση όπου η αστυνομία θα απειλούσε τη ζωή της, θα φρόντιζε να μην ήταν το μοναδικό θύμα. «Όπως λένε οι NWA (συγκρότημα hip hop) για την αστυνομία, ‘αν είναι να με σκοτώσεις, τουλάχιστον θα πάρω κάποιον μαζί μου’. Έτσι αισθάνομαι κι εγώ. Αν είναι να πεθάνω, κάποιος θα με συνοδέψει». Όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα «Daily Mail», η 32χρονη γυναίκα φέρεται να καυχιόταν ότι «δεν πήγαινε πουθενά χωρίς να έχει πάνω της μαχαίρι».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων