Αρκαδία: Συνάντηση Καμπύλη με Οικονόμου για αγροτικά θέματα

Από την επίσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πλακοκέφαλο Θεμιστοκλή και τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο σε θέματα Πρωτογενή τομέα κ. Καμπουρολιά Παναγιώτη.


Συζητήσαμε με τον Υφυπουργό κ. Ιωάννη Οικονόμου θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα όπως:
την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου μέτρου στήριξης που θα αφορά γενικά τις επιτραπέζιες ποικιλίες ελιάς οι οποίες είχαν αδίκως εξαιρεθεί από την στήριξη στους τομείς που είχαν πληγεί από τις επιπτώσεις του covid-19, καθώς και των καστανοπαραγωγών.

καταθέσαμε πρόταση αναδιάρθρωσης της καλλιέργειας της καστανιάς και υπενθυμίσαμε το πρόβλημα διάθεσης του προϊόντος που εμφανίστηκε τον περασμένο χρόνο λόγο της εμφάνισης του νέου μύκητα όπου καθιστά μη εμπορεύσιμο το προϊόν.
αναζητήσαμε φόρμουλες συνεργασίας του Δήμου με ερευνητικά Ινστιτούτα ώστε να δώσουμε κίνητρα στους παραγωγούς μας να καλλιεργήσουν ξανά.
επισημάναμε πως η κλιματική αλλαγή επηρεάζει κάθε χρόνο τις καλλιέργειες και την

παραγωγή της περιοχής μας τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά και
το σημαντικό θέμα της μεταφοράς των νερών του Αναβάλου όπου θα λύσει το πρόβλημα άρδευσης του κάμπου. Ο Υπουργός μας επιβεβαίωσε ότι αναμένεται η έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ώστε το έργο να ωριμάσει πλήρως και μας ενημέρωσε ότι είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου να αναζητήσει χρηματοδοτικό εργαλείο

προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου.
Τέλος προσκαλέσαμε τον Υφυπουργό να επισκεφθεί την περιοχή μας μαζί με ομάδα εργασίας ώστε να πραγματοποιήσουμε αυτοψία στις καλλιέργειες, να συνομιλήσουμε με παραγωγούς και να εκθέσουν τους προβληματισμούς τους.