spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΤι ζητάει η Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου για τον Τομέα της Υγείας

Τι ζητάει η Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου για τον Τομέα της Υγείας

 

κ. Περιφερειάρχα.
Επανειλημμένα στο ΠεΣυΠ έχουμε θέσει θέμα ανάγκης, να παρθούν από την Περιφέρεια μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, να διεκδικηθούν από την Κυβέρνηση γενικότερα μέτρα όπως επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, μέτρα στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κλπ.

Ένα χρόνο τώρα ευθυγραμμίζεστε με την πολιτική της κυβέρνησης και γενικότερα και στο θέμα της πανδημίας, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στα λαϊκά στρώματα με την περίφημη «ατομική ευθύνη» και στηρίζοντας την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων στο κλάδο της υγείας.

Ερωτάσθε κ. Περιφερειάρχα.

Πως τοποθετείστε και τι θα κάνετε στα πιο κάτω αιτήματα των μαζικών φορέων της Αρκαδίας;
Επίταξη και άνευ όρων ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας (χειρουργείων, κλινών ΜΕΘ, εργαστηρίων κ.λπ.).

Δημιουργία κλινών για νοσηλεία covid19 εκτός Παναρκαδικού Νοσοκομείου, όπως στο κτήριο της πρώην πολυκλινικής πίσω από τον ΟΣΕ στην Τρίπολη.

Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Ειδικά για την Αρκαδία να καλυφθούν επειγόντως με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό το ακτινολογικό τμήμα του Παναρκαδκού και τα ΚΥ.

Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας- Επίσπευση των εμβολιασμών.
Γιατρός εργασίας σε κάθε μεγάλο εργασιακό χώρο.

Οι απώλειες των συναδέλφων μας από κορονοϊό να αναγνωριστούν ως εργατικά ατυχήματα καθώς υπάρχει δεδομένος επαγγελματικός κίνδυνος.

Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Καμία απόλυση.
Σταθερό ωράριο εργασίας: 8ωρο-5ήμερο- 40ωρο. Όχι στα διακεκομμένα ωράρια και τις ευέλικτες μορφές εργασίας.

Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.

Να σταματήσει ο εμπαιγμός της πληρωμής των συνταξιούχων μόνο με την εθνική σύνταξη και να αποδίδεται ολόκληρη η κανονική σύνταξη εξ αρχής.
Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
της Λαϊκής Συσπείρωσης
Γόντικας Νίκος
Κελλάρης Γιάννης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων