spot_img
spot_img
ΑρχικήΥΓΕΙΑΤα 10 πιο δημοφιλή superfoods της πανδημίας

Τα 10 πιο δημοφιλή superfoods της πανδημίας

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει αλλάξει όλες τις παραμέτρους της καθημερινής ζωής, μία εκ των οποίων είναι η μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των καταναλωτών επί θεμάτων υγείας και ευεξίας.

Η τάση αυτή αποτυπώνεται ιδιαίτερα έντονα στις διατροφικές καταναλωτικές συνήθειες, όπως άλλωστε καταδεικνύει πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στις Η.Π.Α., με τη συμμετοχή 1.165 διατροφολόγων.

Σύμφωνα με την έρευνα, βρισκόμαστε πλέον ενώπιον διατροφικής επανάστασης, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η υγεία, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ραγδαία το ενδιαφέρον για τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού. Παράλληλα, παρατηρείται στροφή σε υγιεινά snacks, που τείνουν να υποκαταστήσουν τα πλήρη γεύματα.

Επιπροσθέτως, καταγράφεται στροφή σε φυτικής προέλευσης προϊόντα. Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, οι δέκα πιο δημοφιλείς υπερτροφές (superfoods), που αναμένεται να κυριαρχήσουν το 2021 είναι, κατά σειρά, οι εξής:

Γιαούρτι και συναφή προϊόντα (λ.χ. kefir), μπλε μούρα, πράσινο τσάι, εξωτικά φρούτα (λ.χ. acai, χρυσά μούρα), διάφοροι σπόροι (μεταξύ των οποίων και τροφές περιέχουσες κάνναβη), αβοκάντο, σπανάκι, kale , καρύδια και σολομός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων