spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΧΙΚΗ 1Στο Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος το Νεανικό της Αρχαίας Μεσσήνης

Στο Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος το Νεανικό της Αρχαίας Μεσσήνης

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και το δήμαρχο Μεσσήνης, Γιώργο Αθανασόπουλο, προχθές το απόγευμα.

Η εν λόγω τηλεδιάσκεψη αφορούσε στο Μουσείο της Αρχαίας Μεσσήνης. Ο περιφερειάρχης σε δηλώσεις του ανέφερε πως μετά τη συγκεκριμενοποίηση της κτηριολογικής μελέτης, η Περιφέρεια θα αναλάβει τη σύνταξη της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Μεσσήνης, με το κύριο βάρος της δαπάνης να επωμίζεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, προέβη στην παρακάτω δήλωση: «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι έχουν ξεπεραστεί οι τοπικές αντιθέσεις και η διάσταση απόψεων για την περιοχή χωροθέτησης του αρχαιολογικού μουσείου της Αρχαίας Μεσσήνης.

Η Αρχαία Μεσσήνη έχει πολύ σημαντικούς θησαυρούς που πρέπει να εκτεθούν με έναν πρότυπο και σύγχρονο τρόπο ακολουθώντας τις σημερινές μουσειολογικές και μουσειογραφικές επιστημονικές κατευθύνσεις.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και ιδιαίτερα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας θα καθορίσουν το κτηριολογικό πρόγραμμα, προκειμένου να εγκριθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, για να προχωρήσουμε στην υπογραφή της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Μεσσήνης.

Στις προτάσεις μας προς το Ταμείο Ανάκαμψης έχουμε συμπεριλάβει έργα σημαντικά για την Πελοπόννησο. Ειδικότερα για τη Μεσσηνία, το υπουργείο Πολιτισμού έχει προτείνει τα Κάστρα της Μεθώνης και της Κορώνης ως σταθμούς της πολιτιστικής διαδρομής “Δίκτυο Κάστρων: Από το Βυζάντιο στην Οθωμανοκρατία”, καθώς και την ανάδειξη των Μυκηναϊκών Τάφων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στη Μεσσηνία, τον περασμένο Αύγουστο, ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος εξέφρασε το αίτημα για τη μόνιμη στήριξη του μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος.

Το αίτημά του έγινε δεκτό, καθώς αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία που αφορά σε νέα παιδιά.

Το Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αρχαίας Μεσσήνης εντάσσεται για τα επόμενα τρία έτη (2021-2023) στο Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος με συνολικό ποσό 90.000 ευρώ (30.000 ευρώ κατ’ έτος)».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων