spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΧΙΚΗ 1Εξοικονομώ κατ’ οίκον: Έρχεται νέο πρόγραμμα με Φορολογικά κίνητρα

Εξοικονομώ κατ’ οίκον: Έρχεται νέο πρόγραμμα με Φορολογικά κίνητρα

Φορολογικά κίνητρα για ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων

«Παρέχουμε 40% απαλλαγή φόρου, δηλαδή μπορεί κάποιος να συμψηφίσει μέχρι και το 40% της επένδυσης και αυτός ο συμψηφισμός μοιράζεται σε 4 χρόνια, σε 4 ισόποσες δόσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Τον Ιούνιο αναμένεται να λανσαριστεί ένα νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», το οποίο, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος, αναμένεται να αφορά 40.000 νοικοκυριά για την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού τους.

Το νέο αυτό «Εξοικονομώ» θα έχει στοχευμένα κριτήρια, δε θα έχει το στοιχείο της ταχύτητας, καθώς η πλατφόρμα θα μείνει ανοιχτή για εύλογο χρονικό διάστημα, θα υπάρχει προτεραιοποίηση στους δικαιούχους, ενώ θα υπάρχουν και άλλα κριτήρια όπως η παλαιότητα του κτιρίου, το πόσα άτομα διαμένουν σε αυτό αλλά και πόση ενέργεια είχε ξοδέψει το προγηούμενο διάστημα.

Τι ισχύει με τα τιμολόγια της ΔΕΗ για κλειστές επιχειρήσεις

Έντονος είναι ο προβληματισμός των επιχειρηματιών των οποίων τα καταστήματα παραμένουν κλειστά λόγω της πανδημίας, σχετικά με τα τιμολόγια της ΔΕΗ τα οποία έρχονται κανονικά, παρόλο που οι μαγαζάτορες έχουν μηδαμινά έσοδα.

Ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος είναι σε συνεχείς επαφές με τη διοίκηση της εταιρείας και σύντομα αναμένονται αλλαγές που θα ωφελήσουν και τους καταναλωτές.

«Εδώ είμαστε, συζητάμε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να επανεκκινήσουν οι επιχειρήσεις που ήταν κλειστές».

Αλλαγές αναμένονται και στους δασικούς χάρτες, με το υπουργείο να προχωρά σε διαφοροποιήσεις σε τρεις βασικούς άξονες.

«Τον επόμενο μήνα ήδη θα αρχίσουν να φαίνονται αυτές οι πρωτοβουλίες», κατέληξε ο υπουργός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων