spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΜΕΣΣΗΝΙΑΜεσσηνία: Ο κορωνοϊός... εκτόξευσε τις πωλήσεις των sex toys

Μεσσηνία: Ο κορωνοϊός… εκτόξευσε τις πωλήσεις των sex toys

Έχοντας συμπληρώσει παραπάνω από ένα χρόνο από τότε που ο κορωνοϊός έκανε την εμφάνισή του στη χώρα μας, η καθημερινότητα των πολιτών κλονίστηκε τόσο με τα περιοριστικά μέτρα όσο και με τα συνεχή lockdown, ιδίως το δεύτερο, το οποίο βρίσκεται ουσιαστικά σε ισχύ από τον περασμένο Νοέμβρη.

Έτσι, όπως συνέβη σε όλους τους τομείς που επηρεάστηκαν και ακόμη επηρεάζονται από την πανδημία, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση ο ερωτικός τομέας και οι καταναλωτικές ανάγκες που συνάδουν με αυτόν.

Κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου διαστήματος πολλά ζευγάρια χώρισαν, άλλα αναθέρμαναν τη σχέση τους, ενώ δημιουργήθηκαν και νέοι δεσμοί.

Κοινό συμπέρασμα ωστόσο είναι πως η παρατεταμένη παραμονή στο σπίτι, ιδίως τις βραδινές ώρες λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας, προκάλεσε μια σχετική ανία, στρέφοντας πολλά ζευγάρια στην αναζήτηση βοηθημάτων, τα οποία όπως έχει αποδειχθεί είναι ικανά να αναθερμάνουν την ερωτική ζωή.

Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός πως η εστίαση παραμένει κλειστή, με τις όποιες επαφές να μην υφίστανται -όπως παραδοσιακά σε ένα μπαρ- δεν είναι τυχαίο που οι πωλήσεις των sex toys έχουν εκτοξευτεί.

Όπως είπε στο eleftheriaonline.gr ο Πάνος Καραγιάννης, εισαγωγέας ερωτικών βοηθημάτων και ιδιοκτήτης του megasexshop.gr, η πανδημία μέσα σε όλα τα άσχημα προσέφερε και κάτι καλό στον κλάδο, καθώς αύξησε τις πάσης φύσεως πωλήσεις γύρω από τον «κόσμο του σεξ».

Ο κ. Καραγιάννης σημείωσε ότι οι πελάτες κάνουν τις αγορές τους διαδικτυακά, με το ποσοστό να έχει αυξηθεί πολύ λόγω του lockdown, μιας και δεν δημιουργείται το όποιο αίσθημα ντροπής μπορεί να έχει κανείς σε ένα φυσικό κατάστημα, σε αντίθεση με την επιλογή ενός προϊόντος από τον υπολογιστή και την παράδοσή του στην πόρτα του σε ένα κουτί που δεν φέρει χαρακτηριστικά.

«Σε καμιά περίπτωση το ηλεκτρονικό εμπόριο δεν μπορεί να συγκριθεί με τις εκ του σύνεγγυς αγορές, καθώς ο καταναλωτής μπορεί να δει από κοντά το προϊόν, να το επεξεργαστεί και να συμβουλευτεί τον πωλητή για οτιδήποτε θελήσει. Επιπλέον, ο ανταγωνισμός μέσω Διαδικτύου είναι μεγάλος, οπότε από την πλευρά μας εννοείται πως περιμένουμε το φυσιολογικό άνοιγμα της αγοράς» επισήμανε.

«Κρίνοντας από τα στοιχεία που έχουμε στην κατοχή μας, η Μεσσηνία από πλευράς Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι ο νομός από τον οποίο προέρχονται οι περισσότερες παραγγελίες τον τελευταίο χρόνο.

Η επισκεψιμότητα και η αγοραπωλησία μέσω του site μας από περιοχές της Μεσσηνίας μας οδηγούν στο συμπέρασμα αυτό. Το μέσο καλάθι αγορών λόγω της γενικότερης κρίσης σαφώς έχει μειωθεί, ωστόσο ανεξαρτήτως του μπάτζετ που διαθέτει κάποιος παρατηρείται πως έστω και μια πιο οικονομική αγορά θα πραγματοποιηθεί.»

H Αχαΐα πρώτη στην Πελοπόννησο

«Από πλευράς ευρύτερα της Πελοποννήσου η Αχαΐα βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων, λόγω κυρίως της Πάτρας, με τους Μεσσήνιους εν συνεχεία να ακολουθούν» ανέφερε ο Πάνος Καραγιάννης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, βασικός παράγοντας για να αγοράσει ερωτικά βοηθήματα ένα ζευγάρι είναι να τα έχει απενοχοποιήσει πρώτα. «Αν αυτό καταστεί δυνατό βοηθούν τους εαυτούς τους, καθώς διευρύνουν τους ορίζοντές τους γνωρίζοντας νέα πράγματα πέρα από τα καθιερωμένα. Ο συντηρητισμός είναι ο χειρότερος σύμμαχος σε αυτό τον κλάδο, αποτρέποντας έναν αριθμό ατόμων να τολμήσουν κάτι καινούργιο» εξήγησε.

Η αναλογία ανδρών-γυναικών στους πελάτες είναι 50-50. Το ποσοστό τα παλιότερα χρόνια ήταν συντριπτικό υπέρ των ανδρών, ωστόσο από τη στιγμή που κυκλοφόρησε η τριλογία του βιβλίου «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι» και κατ’ επέκταση η ομώνυμη σειρά ταινιών, η αγορά των sex toys απενοχοποιήθηκε από το γυναικείο φύλο, αποδεικνύοντας πως στις μέρες μας τα ταμπού στους ερωτικούς κύκλους έχουν εξαλειφθεί σε μεγάλο ποσοστό.

«Οι παραγγελίες που καταγράφονται κινούνται γύρω από όλα τα είδη. Αυτά μπορεί να είναι ομοιώματα, ξεχωριστά εσώρουχα, μέχρι συμπληρώματα διατροφής για καλύτερες επιδόσεις κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης» κατέληξε.