spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΜΕΣΣΗΝΙΑΜαντάς για χορήγηση στεγαστικών επιδομάτων σε φοιτητές και στη Μεσσήνη

Μαντάς για χορήγηση στεγαστικών επιδομάτων σε φοιτητές και στη Μεσσήνη

Βελτίωση της διαδικασίας χορήγησης στεγαστικών επιδομάτων σε φοιτητές λόγω σπουδών, όσον αφορά στην τοποθεσία της μισθωμένης κατοικίας, ζήτησε ο βουλευτής Περικλής Μαντάς, συντασσόμενος με σχετικό αίτημα της δημοτικής αρχής Μεσσήνης.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Μαντάς στη Βουλή, πρόκειται για ένα επίδομα που έχει ορισθεί στα 1.000 ευρώ ανά έτος και χορηγείται μέσω μηχανογραφημένης διαδικασίας, αποτελώντας ένα σημαντικό βοήθημα για πολλές οικογένειες που στέλνουν τα παιδιά τους για σπουδές σε άλλες πόλεις. Μία από τις βασικές προϋποθέσεις για τη χορήγησή του είναι ο φοιτητής να διαμένει σε μισθωμένη οικία στην πόλη σπουδών, διαφορετική από αυτή της κύριας κατοικίας του και στην οποία να μη διαθέτει αυτός ή η οικογένειά του άλλο ακίνητο.

Στην περίπτωση της Μεσσηνίας και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, είναι γεγονός ότι οι περισσότερες σχολές στεγάζονται στο κτηριακό συγκρότημα στον Αντικάλαμο, περιοχή που αν και ανήκει στον Δήμο Καλαμάτας βρίσκεται εγγύτερα στο κέντρο της Μεσσήνης. Όπως σημειώνει ο βουλευτής στην ερώτησή του, αυτό έχει ως αποτέλεσμα αρκετοί φοιτητές από άλλες πόλεις που σπουδάζουν στις σχολές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Μεσσηνία, να επιλέγουν να νοικιάσουν οικίες στη Μεσσήνη αντί για την Καλαμάτα και με αυτό τον τρόπο να χάνουν το δικαίωμα λήψης στεγαστικού επιδόματος, λόγω της διαμονής τους σε διαφορετική πόλη από την πόλη σπουδών.

Κατά τον κ. Μαντά είναι σημαντικό να δοθεί μεγαλύτερη ευελιξία για το συγκεκριμένο επίδομα και οι μηχανογραφικοί έλεγχοι να γίνουν περισσότερο ελαστικοί αναφορικά με την τοποθεσία της μισθωμένης κατοικίας. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, «μια προσέγγιση ενδεχομένως βασιζόμενη σε χιλιομετρικές αποστάσεις και όχι σε αυστηρά όρια δήμων, θα επέτρεπε σε περισσότερους φοιτητές να κάνουν χρήση των ευεργετημάτων που η πολιτεία έχει θεσπίσει γι’ αυτούς, ενισχύοντας την προσφορά φοιτητικής στέγης και τη διατήρηση των ενοικίων σε χαμηλά επίπεδα, διευρύνοντας παράλληλα το πεδίο επιλογών κατοικίας προς όφελος των φοιτητών που έρχονται από μακριά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων