spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΗΛΕΙΑΟ Δήμαρχος για το νοσοκομείο Πύργου: Θα πεθάνει κόσμος άδικα

Ο Δήμαρχος για το νοσοκομείο Πύργου: Θα πεθάνει κόσμος άδικα

Κατέθεσε στην ανακρίτρια ο δήμαρχος Παν. Αντωνακόπουλος για το Νοσοκομείο Πύργου: «Θα πεθάνει κόσμος άδικα»!
Στο Δικαστικό μέγαρο Πύργου προσήλθε την Παρασκευή (23/4) ο δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και κατέθεσε ενώπιον της ανακρίτριας όπου κλήθηκε σχετικά, στο πλαίσιο προανακριτικής έρευνας που διενεργείται σχετικά με τις αναφορές που έχουν γίνει – και δημόσια – γύρω από τα θέματα και τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο.

Παρέθεσε με ρεαλισμό την τόσο προβληματική πραγματικότητα και μίλησε με σκληρή γλώσσα για μια ακόμα φορά γύρω από αυτό το τεράστιο θέμα.

Όπως επεσήμανε: «Κινδυνεύουν στην πραγματικότητα ζωές και υπάρχουν ευθύνες, και διοικητικές αλλά και ποινικές. Θα πεθάνουν άδικα άνθρωποι! Γιατί θα καθυστερήσουν πάρα πολύ στα Επείγοντα, γιατί δεν υπάρχουν Παθολόγοι να τους εξετάσουν! Και συνεχίζω να βλέπω πως ουδείς κινητοποιείται στο βαθμό που οι συνθήκες το απαιτούν! Αντιθέτως διακρίνω μόνο ανούσια γραφειοκρατικά αντανακλαστικά…».

Περιέγραψε πως το Νοσοκομείο στον Πύργο αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του τα οποία έχουν μάλιστα αυξηθεί αφού κι η πανδημία έχει δημιουργήσει νέες ανάγκες. Τονίζοντας και πως: «Είναι γνωστή από καιρό η έλλειψη γιατρών και συγκεκριμένα Παθολόγων, σε έναν τομέα με ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις. Αυτό οδηγεί στο «κόκκινο» τις περισσότερες φορές τη λειτουργία του Νοσοκομείου ειδικά με τις αυξημένες ανάγκες με τον covid 19 αλλά και συνυπολογιζομένου πως πολύ μεγάλο ποσοστό των υπόλοιπων περιστατικών που αφορούν τους ανθρώπους είναι παθολογικής φύσεως. Τι θα γίνει με τους ανθρώπους αυτούς; Αυτή δυστυχώς είναι η κατάσταση και η πολιτεία πάντα μεταθέτει την επίλυση του προβλήματος σε …μελλοντικούς σχεδιασμούς και κάνει πώς δεν καταλαβαίνει ποιο είναι και πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα που δεν έχουμε Παθολόγους στον Πύργο.

Μα τελικά δεν βλέπει και δεν καταλαβαίνει κανείς από τους αρμόδιους τι γίνεται;».

Επίσης, αναφερόμενος σε γενικότερα θέματα δυσλειτουργίας έφερε και το παράδειγμα με την υπόθεση του θανάτου του 41χρονου από τον Πύργο, που απεβίωσε στο Νοσοκομείο κι η σορός του οποίου έχει φτάσει να βρίσκεται ακόμα στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών αν κι έχουν περάσει πάνω από τρεις εβδομάδες από το θλιβερό γεγονός του θανάτου του…

• Ο κ. Αντωνακόπουλος υπενθύμισε και πως: «Εμείς ως Δήμος επανειλημμένα έχουμε θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχουμε κάνει συσκέψεις, έχουμε εκδώσει ψηφίσματα, έχουμε πάρει πρωτοβουλίες πλήρους ανάδειξης του τεράστιου αυτού θέματος.
Αλλά δυστυχώς συνεχίζει να υπάρχει αυτή η δυσκινησία των αρχών και προφανώς δεν το έχουν πρώτο στην ατζέντα των ενδιαφερόντων τους.

Το διαχρονικό αίτημα είναι να χαρακτηριστεί το νοσοκομείο του Πύργου ως «άγονο Τύπου Α» ώστε να πάρει όλα τα σχετικά πλεονεκτήματα και τα κίνητρα για να έχουμε Παθολόγους.

Οι διαγωνισμοί που γίνονται με το υφιστάμενο καθεστώς είναι όλοι άγονοι δυστυχώς. Δεν μας ικανοποιεί η προκήρυξη θέσεων αλλά η έμπρακτη πλήρωση αυτών! Πρέπει λοιπόν να αλλάξει το κανονιστικό πλαίσιο που χαρακτηρίζει το νοσοκομείο και να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς».

Επανέλαβε μάλιστα την ήδη δημοσιοποιηθείσα από το προηγούμενο διάστημα θέση του Δήμου να συνεισφέρει κι αυτός στην παροχή κινήτρων: “Εμείς ως Δήμος έχουμε πάρει απόφαση, εφόσον γίνει «Τύπου Α» το νοσοκομείο στον Πύργο, να δίνουμε επίδομα στέγασης με 300 ευρώ το μήνα στους γιατρούς, όπως μας δίνεται δυνατότητα και θα το κάνουμε.

Για άλλη μια φορά λοιπόν τονίζουμε ότι μέγιστο κοινωνικό αγαθό είναι η υγεία. Όλοι κρίνονται για την πολιτική τους αντίληψη και τη δράση τους για τη διασφάλιση αυτού του αγαθού.

Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση όπου η πολιτεία με όλες τις εκφράσεις της, αντιμετωπίζει με μια αποστασιοποιημένη γραφειοκρατία τα ζωτικά προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου, τα οποία ουσιαστικά μεταφράζονται σε έλλειμμα παροχής υπηρεσιών δευτεροβάθμιας περίθαλψης στον τοπικό πληθυσμό!».