spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑργολίδα: Οδό περιπάτου δημιουργούν στην Ερμιόνη

Αργολίδα: Οδό περιπάτου δημιουργούν στην Ερμιόνη

Στα πλαίσια της ενημέρωσης που πάντα σας παρέχουμε, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε κάποια έργα που πραγματοποιούνται στην Κοινότητα Πορτοχελίου.

Ύστερα από αίτημα μας στο τμήμα Τεχνικών Έργων, Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Ερμιονίδας για ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στο Πορτοχέλι, προχωρήσαμε στην ανάπλαση της οδού στον κόλπο της Μπάλτιζας.

Πρόκειται για μία οδό η οποία μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο, ήταν χρόνια παραμελημένη και ύστερα και από το έργο της αποχέτευσης, εντελώς κατεστραμμένη.

Το έργο έχει ήδη ξεκινήσει και ύστερα από εκσκαφή που πραγματοποιήθηκε, κατασκευάζεται σταμπωτό δάπεδο. Στην συνέχεια, και αφού ολοκληρωθεί το σταμπωτό δάπεδο, θα τοποθετηθούν φωτιστικά, τα οποία δώρισε η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, παγκάκια και βότσαλο στην υπάρχουσα παραλία, στα πλαίσια της αισθητικής ανάπλασης.

Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί σύντομα μία οδός περιπάτου για τους δημότες και τους επισκέπτες με φόντο το γραφικό αλιευτικό λιμανάκι και το νησί της Έλλης και να πραγματοποιούνται εκεί παραδοσιακές ετήσιες εκδηλώσεις της Κοινότητας Πορτοχελίου, όπως η Τσέτα.

Κατόπιν δεύτερου αιτήματός μας στην παραπάνω υπηρεσία του Δήμου, δημοπρατήθηκε στις 6 Απριλίου, η επισκευή- συντήρηση της παραλίμνιας οδού Πορτοχελίου.

Στην επίσης κατεστραμμένη αυτή οδό θα πραγματοποιηθούν χωματουργικές εργασίες για την εξυγίανση του εδάφους, εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωση από την οικία Βλαχογιάννη έως το γήπεδο ποδοσφαίρου Πορτοχελίου για μήκος περίπου 500 μέτρων.

Σε λίγες ημέρες ολοκληρώνονται τα έργα” Επισκευή χώρων στάθμευσης χερσαίας ζώνης λιμένα Πορτοχελίου” και ” Ασφαλτόστρωση παραλιακής οδού χερσαίας ζώνης λιμένα Πορτοχελίου”, χρηματοδοτούμενα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς επίσης και η αλλαγή του φωτισμού σε LED όλης της παραλιακής ζώνης στην Κοινότητα, αρμοδιότητας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας.

Αποτέλεσμα της υλοποίησης των παραπάνω έργων είναι η απόλυτη σύμπνοια, η συνεργασία και ο συγχρονισμός του Προέδρου της Κοινότητας Πορτοχελίου Κ. Κόκκαλη, της αρμόδιας Αντιδημάρχου Α. Λούμη, του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μ. Φλωρή, του Δημάρχου Ερμιονίδας Γ. Γεωργόπουλου και της Τεχνικής υπηρεσίας.

Συνεργαζόμενοι ιεραρχούμε την αναγκαιότητα των έργων και ο καθένας από το πόστο που υπηρετεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, συμβάλλει στα μέγιστα.
Επίσης, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Κοινότητας Κ. Κόκκαλη αντικαταστάθηκαν σε LED και τα φωτιστικά της εισόδου του Πορτοχελίου.

Προσπαθούμε να προωθούμε έργα που συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και των επισκεπτών και δημιουργούμε υποδομές για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη, ξεκινώντας φυσικά από το σημαντικότερο που είναι η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Γιατί αν δεν έχεις έναν καθαρό Δήμο, δεν μπορείς ούτε να προβάλλεις ούτε να αναπτύξεις τουρισμό.

Λούμη Γιαννικοπούλου Αγγελική
Αντιδήμαρχος Τουρισμού
Υπεύθυνη Αντιδήμαρχος Κοινότητας Πορτοχελίου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων