spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΣτο Δημοτικό Συμβούλιο της Γορτυνίας γίνεται του... Δημάρχου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Γορτυνίας γίνεται του… Δημάρχου

Έξι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Γορτυνίας
διαμαρτύρονται για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου

Δελτίο Τύπου εξέδωσαν 6 παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Γορτυνίας με τίτλο «ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΕΙΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ» διαμαρτυρόμενες για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Αναλυτικά αναφέρουν:

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης του Δήμου Γορτυνίας επιλέξαμε να μην συμμετάσχουμε στην συνεδρίαση της 8ης Απριλίου 2021, λόγω της συνεχιζόμενης αυταρχικής τακτικής της δημοτικής αρχής να συγκαλεί το Δημοτικό Συμβούλιο σε διαφορετικές ημέρες και ώρες κάθε φορά, καθώς και της άρνησης του Δημάρχου και του Προέδρου να υποβάλλονται ερωτήσεις πρίν την συζήτηση των θεμάτων ημερήσιας διάταξης, των ελλιπών εισηγήσεων για τα θέματα ημερήσιας διάταξης και της προσβλητικής συμπεριφορά προς τους Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης καλέσαμε με επιστολή μας στις 12 Απριλίου τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να μας δηλώσει αν προτίθεται στο εξής να εφαρμόσει τις διατάξεις του Νόμου και του Εσωτερικού Κανονισμού, ως ο μόνος αρμόδιος για την σωστή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Αποστολόπουλος προτίμησε να αγνοήσει ολόκληρη την αντιπολίτευση και να προεδρεύσει σε «συνεδρίαση» με οριακή απαρτία, στηρίζοντας τον συνέταιρό του κ. Κούλη. Οι κ.κ. Κούλης και Αποστολόπουλος πραγματοποίησαν μία «συνεδρίαση» με εναλλασσόμενους μονόλογους και ρόλους, όπου ο κ. Κούλης διατύπωσε για άλλη μία φορά την άποψη ότι όσοι ασχολούνται με τα κοινά πρέπει να είναι αργόσχολοι για να συμμετέχουν σε συνεδριάσεις όποτε βολεύει τον ίδιον, ενώ ο κ. Αποστολόπουλος επικαλέστηκε διάφορα ψευδή επιχειρήματα, όπως ότι οι τακτικές συνεδριάσεις γίνονται για όσους μένουν εκτός του δήμου, και δήλωσε θρασύτατα ότι «σέβεται τον νόμο και τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά δεν μπορεί να τον εφαρμόσει».

Αυτή η εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου οι σύμβουλοι απλά παρίστανται και οι δύο συνέταιροι αυταρχικά και πέρα από κάθε δημοκρατική διαδικασία εναλλάσσουν ρόλους και μονολόγους και κάθε τόσο ανακοινώνουν την «ομοφωνία» των άλαλων και σε «παραταξιακή πειθαρχία» εκπροσώπων του Γορτυνιακού λαού, δεν τιμά ούτε τους ίδιους και οπωσδήποτε δεν τιμά την Γορτυνία! Καλούμε για άλλη μιά φορά τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να σταματήσουν τον αυταρχικό κατήφορο και να σεβαστούν έμπρακτα και όχι στα λόγια τις δημοκρατικές διαδικασίες!

Βέβαια για να τις εφαρμόσουν πρέπει να πιστεύουν σ’ αυτές, γιατί «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος» …
Γιάννης Γιαννόπουλος (Παγγορτυνιακή Συμμαχία Πολιτών) Μιλτιάδης Λύτρας (Γορτυνία Μπορούμε) Γιώργος Παπαηλιού (Η Γορτυνία του Αύριο) Γιάννης Φράγκος (Λαϊκή Συσπείρωση Γορτυνίας) Πέτρος Ζούνης (Ανεξάρτητη Κίνηση Δημοτών Γορτυνίας) Άγγελος Πετρόπουλος (Κραυγή της Γορτυνίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων