spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΑΙΔΕΙΑΕκπαίδευση: "Καταγγελίες" κατά της Δ.Α.Κ.Ε Αρκαδίας

Εκπαίδευση: “Καταγγελίες” κατά της Δ.Α.Κ.Ε Αρκαδίας

H συνδικαλιστική παράταξη των εκπαιδευτικών που πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα, κατηγορείται για “υπεράσπιση της Κυβέρνησης”.

Ανακοινώσεις κατά της πρακτικής που ακολούθησαν σήμερα, Τετάρτη 21η Απριλίου 2021, τα μέλη της Δ.Α.Κ.Ε. κατά τη συνεδρίαση της ΕΛΜΕ Αρκαδίας, καταψηφίζοντας την παρακάτω πρόταση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ημέρα Δράσης για τον χαρακτηρισμό σχολείων σε Πρότυπα και Πειραματικά χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Συλλ. Διδ/ντων την Πέμπτη, 22/04.

Με αφορμή τις μονοπρόσωπες αποφάσεις των Δ.Δ.Ε. για τη μετατροπή σχολείων σε πρότυπα και πειραματικά χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των συλλόγων διδασκόντων.

Η ΟΛΜΕ κηρύσσει μέρας Δράσης σε όλες τις πόλεις, την Πέμπτη 22/04/2021, ενάντια στις εισηγήσεις των Δ. Δ. Ε για χαρακτηρισμό σχολείων σε πρότυπα και πειραματικά χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των συλλόγων διδασκόντων. Σ’ αυτό το πλαίσιο η ΟΛΜΕ θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας την ΠΕΜΠΤΗ 22/04/2021 στη 1.00 μ.μ. στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, και καλεί τις ΕΛΜΕ να συμμετάσχουν.

Σχετικά με τη στάση της Δ.Α.Κ.Ε. Αρκαδίας, άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς εξέδωσαν ανακοινώσεις, με χαρακτηριστικότερη την παρακάτω:

Η κυβερνητική παράταξη της ΔΑΚΕ ξεπέρασε και τον χειρότερο εαυτό της ! Διαθέτοντας την πλειοψηφία των εδρών στο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Αρκαδίας (4 έδρες) αρνήθηκε να υλοποιήσει την πρόταση της Ο.Λ.Μ.Ε. για πραγματοποίηση κινητοποίησης – παράστασης διαμαρτυρίας στη Δ.Δ.Ε. Αρκαδίας ενάντια στις εισηγήσεις των Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για χαρακτηρισμό σχολείων σε πρότυπα και πειραματικά χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των συλλόγων διδασκόντων. Φαίνεται ότι για την συνδικαλιστική παράταξη της Ν.Δ. η μετατροπή του 2ου Γυμνασίου Τρίπολης σε Πρότυπο είναι κάτι ήδη δεδομένο και οι συνάδελφοι του συγκεκριμένου σχολείου θα πρέπει να συμφιλιωθούν με την σκληρή γι αυτούς πραγματικότητα.

Η ΔΑΚΕ, που τόσο βολικά για την ίδια επικαλείται άλλοτε τις εισηγήσεις της Ο.Λ.Μ.Ε., σε αυτή την περίπτωση επιλέγει να αγνοήσει την πρότασή του ανώτερου συνδικαλιστικού μας οργάνου οδηγώντας για άλλη μια φορά τους συναδέλφους στην απογοήτευση και την ηττοπάθεια. Προσφέρει και πάλι απλόχερα τις υπηρεσίες της στην κυβέρνηση και τη διοίκηση.

Η πολιτική της κυβέρνησης για τη δημιουργία Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων σε όλη τη χώρα βασίζεται στο ιδεολόγημα της «αριστείας» και έχει ξεκάθαρα ταξικό περιεχόμενο. Στη συγκεκριμένη επιλογή αποτυπώνουν τον πυρήνα της ιδεολογίας τους, τη ζούγκλα του ανταγωνισμού, το ένα σχολείο αντίπαλο στο άλλο, εκπαιδευτικούς ενάντια σε εκπαιδευτικούς.

Πρόκειται για το γνωστό νεοφιλελεύθερο σχέδιο της Ν.Δ. που βασίζεται στην ιδιωτικοποίηση και στην κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών και στη συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων (απώλεια οργανικών θέσεων, συνεχής αξιολόγηση).

Απέναντι σε αυτή την πολιτική ο κλάδος πρέπει να σταθεί ενωμένος και να υπερασπιστεί τα εργασιακά δικαιώματά του και τα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας.

ΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 2.μ.μ. στη Δ.Δ.Ε. Αρκαδίας στο πλαίσιο της ημέρας δράσης που οργανώνει η Ο.Λ.Μ.Ε. σε όλη τη χώρα ενάντια στις μονομερείς εισηγήσεις των Δ.Δ.Ε. για τη μετατροπή σχολείων σε πρότυπα και πειραματικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων