spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΝέο καμπανάκι της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Αρκαδίας για το Παναρκαδικό

Νέο καμπανάκι της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Αρκαδίας για το Παναρκαδικό

Δύσκολη η κατάσταση και στα κέντρα Υγείας του νομού

Η κατάσταση στην Αρκαδία με τους νοσούντες COVID-19 βρίσκεται σε οριακή κατάσταση καθώς στο νοσοκομείο είναι ήδη πλήρης ο χώρος του ΤΕΠ με τα 14 κρεβάτια COVID-19, όλη η ουρολογική αλλά και η παθολογική κλινική και διατέθηκε πρόσφατα για τον ίδιο λόγο, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Αρκαδίας περιγράφοντας την εικόνα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η αναμονή, στο μεταξύ, στην οποία υποβάλλονται πολλοί ασθενείς διαγνωσμένοι και μη με COVID-19, κάθε φορά που προσέρχονται στα επείγοντα του νοσοκομείου, είναι πολύωρη και οφείλεται κυρίως στην υποστελέχωση του τμήματος covid με λιγοστούς ιατρούς και λοιπό υγειονομικό προσωπικό.

Σε αυτή την κατάσταση έρχεται να προστεθεί και το ζήτημα του ακτινολογικού τμήματος που στο παρελθόν υπολειτουργούσε επί τέσσερα χρόνια διαθέτοντας μόνο τρείς ακτινολόγους-ιατρούς.

Δυστυχώς πλέον εργάζεται μόνο μία ακτινολόγος με αποτέλεσμα να δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα στην λειτουργία του νοσοκομείου αλλά και συνολικά των δομών ΕΣΥ του νομού. Μεγάλες είναι ακόμη οι ελλείψεις στον κλάδο των τεχνολόγων – ακτινολόγων και στον κλάδο των χειριστών ιατρικών μηχανημάτων.

Η Ένωση των γιατρών ΕΣΥ Αρκαδίας υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ότι “είναι αδιανόητο σε ένα νοσοκομείο, με συνθήκες πανδημίας, όπου νοσηλεύονται δεκάδες ασθενείς με λοιμώξεις αναπνευστικού από κορωνοϊό και απαιτείται καθημερινή 24ωρη λειτουργία του ακτινολογικού, αυτό ουσιαστικά να λειτουργεί πολύ κάτω από τα όρια ασφαλείας.

Ειδικά όταν το συγκεκριμένο νοσοκομείο έχει πολλές χειρουργικές ειδικότητες και είναι το μοναδικό στην περιφέρεια Πελοποννήσου με Νευροχειρουργικό τμήμα”.

“Δεν δεχόμαστε”, λένε οι γιατροί, “το επιχείρημα της διοίκησης και της Περιφέρειας πως η τραγική αυτή κατάσταση οφείλεται σε έκτακτες συνθήκες και πως οι απαραίτητες ενέργειες έχουν εξαντληθεί από την μεριά τους, με την προκήρυξη τεσσάρων θέσεων ακτινολόγων.”

Την ίδια ώρα, η κατάσταση που επικρατεί και στα Κέντρα Υγείας του Νομού Αρκαδίας είναι επίσης δύσκολη. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, στο Κ.Υ. Τροπαίων παρόλο που υπάρχει ακτινολογικό μηχάνημα, δεν υπάρχει ούτε ιατρός ακτινολόγος ούτε τεχνολόγος.

Από την άλλη, στα Κέντρα Υγείας Δημητσάνας, Μεγαλόπολης, Άστρους, Τρίπολης και Λεωνιδίου υπάρχει ακτινολογικό μηχάνημα όπου υπηρετούν μόνο 1 με 2 τεχνολόγοι, με αποτέλεσμα το ακτινολογικό να λειτουργεί σε αυτά τα ΚΥ κατά βάση καθημερινές, κυρίως τις πρωινές ώρες.

Για όλους αυτούς τους λόγους η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Αρκαδίας καλεί τον υπουργό και τις διοικήσεις της 6 ης ΥΠΕ και του Παναρκαδικού Γενικού Νοσοκομείου Τρίπολης να προχωρήσουν στις ακόλουθες ενέργειες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί συνολικά το πρόβλημα προτείνοντας:

– Επίταξη εδώ και τώρα των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών υγείας, χωρίς αποζημίωση.

– Δημιουργία κλινών για νοσηλεία covid-19 εκτός Παναρκαδικού νοσοκομείου, όπως το κτίριο ης πρώην πολυκλινικής πίσω από τον ΟΣΕ στην Τρίπολη.

– Να καλυφθούν επειγόντως με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό το ακτινολογικό τμήμα του Παναρκαδκού και τα Κέντρα Υγείας.

– Να προκηρυχθούν άμεσα οι υπόλοιπες κενές θέσεις ιατρών ακτινολόγων, τεχνολόγων – ακτινολόγων και χειριστών ιατρικών μηχανημάτων που προβλέπονται στον οργανισμό του Παναρκαδικού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων