spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕπίσκεψη Νίκα στο Ναύπλιο, τι συζήτησε με το Δήμαρχο

Επίσκεψη Νίκα στο Ναύπλιο, τι συζήτησε με το Δήμαρχο

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας την Τρίτη 20 Απριλίου βρέθηκε στο Δήμο Ναυπλιέων προκειμένου να τιμήσει τους Φιλέλληλες και να περιοδεύσει στο έργο του Συσσιτίου της Ευαγγελίστριας για να δει από κοντά την πορεία των εργασιών.

Η Δημοτική Αρχή δια του Δημάρχου, κ. Δημήτρη Κωστούρου συνόδευσε τον κ. Νίκα στις εργασίες του κτιρίου της Ευαγγελίστριας και συζήτησε μαζί του τόσο θέματα που αφορούν το έργο, όσο και την προοπτική να διοργανώνει το Ναύπλιο εκδηλώσεις για την ημέρα του Φιλελληνισμού.

Παρακάτώ διαβάστε τα ακριβή λόγια του ίδιου του Δημάρχου Ναυπλιέων κ. Κωστούρου για την επίσκεψη του Περιφερειάρχη:

“Με τον περιφερειάρχη επισκεφθήκαμε το κτίριο εξυπηρέτησης απόρων το οποίο χτίζεται στην Ευαγγελίστρια. Ένας χώρος που προορίζεται να στεγάσει σε αξιοπρεπείς συνθήκες την τεράστια προσπάθεια του Παπα Λευτέρη , των εθελοντών και του εκκλησιαστικού συμβουλίου. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσσου με μελέτες που χρηματοδότησε ο Δήμος Ναυπλιέων.
Συζητήσαμε για το ρυθμό των εργασιών , για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου αλλά και για πιθανές ελλείψεις που προκύπτουν.
Η 19η Απριλίου, ημέρα θανάτου του Λόρδου Βύρωνα, καθιερώθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα 130/2008 (ΦΕΚ 191/Α/19.9.2008) ως Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης.
Δυστυχώς η αντιπεριφέρεια δεν διοργάνωσε την εκδήλωση μνήμης όπως είναι αρμοδιότητά της.
Ο Δήμος Ναυπλιέων ως Δήμος της πρωτεύουσας του Νομού με εκδήλωσή του (επιμνημόσυνη δέηση) στην Καθολική Εκκλησία Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο Φιλελλήνων απέδωσε την αναγνώριση και τις τιμές στους Φιλέλληνες οι οποίοι δημιούργησαν το κόνημα του Φιλελληνισμού αλλά έδωσαν και τη ζωή τους για την πατρίδα μας.
Με τον κ. Περιφερειάρχη συζητήσαμε και συμφωνήσαμε τη διοργάνωση της ημέρας αυτής στο Ναύπλιο σαν κέντρο των εορτασμών της περιφέρειάς μας με δεδομένη την πρόταση για τον συγκεκριμένο εορτασμό του Δήμου Ναυπλιέων – ΔΟΠΠΑΤ με συμμέτοχους τα σχολεία μας και φυσικά την ύπαρξη των σημαντικών μνημειακών χώρων στην πόλη μας”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων