Δώρα αγάπης από το ΚΑΠΗ Τρίπολης στο “Χαμόγελο του Παιδιού”

Μέλη του κατασκεύασαν λαμπάδες και άλλες πασχαλινές δημιουργίες.

Την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Τρίπολης κ Ηλίας Κούρος βρέθηκε στο χώρο του ΚΑΠΗ Του Δήμου Τρίπολης, όπου είχαν συγκεντρωθεί πασχαλινές δημιουργίες και λαμπάδες που κατασκευάστηκαν από τα μέλη του ΚΑΠΗ προκειμένου να δοθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού.

“Νομίζω ότι μέσα από το ΝΠΔΔ και με μία πρόταση της κα. Γιούλας Αναστασιάδη, υλοποιούμε σήμερα αυτή την ενέργεια και από τα μέλη του ΚΑΠΗ, που είχαν την ευγενή προσφορά οι κυρίες και οι κύριοι του ΚΑΠΗ, να προσφέρουν για το Χαμόγελο του Παιδιού, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο, να ενισχύσουν και αυτοί αυτόν τον θεσμό”, σημείωσε αρχικά ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ, Ηλίας Κούρος.

Και πρόσθεσε: “Καταρχάς να πω, χρόνια πολλά σε όλους, Καλή Ανάσταση να έχουμε. Να έχουμε Υγεία στους δύσκολους καιρούς που έχουμε, η περίπτωση του covid-19 και να είμαστε πάντοτε πρόθυμοι για τον συνάνθρωπο μας γιατί αυτό έγινε σήμερα με τις λαμπάδες και με αυτά που κατασκεύασαν προκειμένου η ενίσχυση αυτή να είναι προς τον άνθρωπο. Επομένως να είμαστε άνθρωποι, να έχουμε Αγάπη και Υγεία.

Το ΚΑΠΗ δραστηριοποιείται με σκοπό να είμαστε πάντοτε αρωγοί σε τέτοιες ωραίες δράσεις, μια ιδέα της κα. Γιούλας Αναστασιάδη. Να πούμε και ένα ευχαριστώ στην κοπέλα η οποία ασχολήθηκε και ήρθε πιο κοντά στα μέλη αυτή τη δύσκολή περίοδο αυτή της πανδημίας. Όπως βλέπετε τα αποτελέσματα είναι άριστα.

Νέα Διευθύντρια στο ΚΑΠΗ

Σήμερα έχουμε και την χαρά να έχουμε μαζί μας και την καινούρια Διευθύντρια την κα. Ρούλα Μιχαλοπούλου, η οποία πλέον αντικαθιστά την κα. Βασιλική Καψιμάλη η οποία συνταξιοδοτήθηκε. Είναι η πρώτη φορά που βγήκαμε στις δομές με την καινούρια Διευθύντρια του ΝΠΔΔ και νομίζω ότι ξεκίνησε από εδώ πέρα γιατί αυτό είναι πολύ όμορφο που γίνεται με τις λαμπάδες και την προσφορά στο Χαμόγελο του Παιδιού”.

Γιούλα Αναστασιάδη: “Υπήρξε μια πρόταση για το φετινό Πάσχα να κάνουμε ένα κάλεσμα στα μέλη μας το οποίο είχε δύο σκοπούς. Ένα να τους κάνει δημιουργικό τον εγκλεισμό λόγω covid και ένα δεύτερο να δείξει το ΚΑΠΗ και η Τρίτη Ηλικία τις ευαισθησίες του και την κοινωνική του δράση. Απευθυνόμενη λοιπόν στον πρόεδρο του ΝΠΔΔ τον κ. Κούρο, ο οποίος αγκάλιασε αυτή την ιδέα και σε συνεργασία με την προϊσταμένη την κα. Πανουτσοπούλου, κάναμε μια επαφή με τα μέλη μας και ζητήσαμε αρχικά την γνώμη τους σε τηλεφωνικές επαφές.

Το βρήκαν πολύ θετικό και ανταποκρίθηκαν με το παραπάνω. Απευθυνθήκαμε σε άτομα που ήξεραν από κατασκευές κ.λπ. και σε άτομα που ήθελαν να βοηθήσουν που πρόσφεραν, αγόρασαν κάποια πράγματα και τα έφεραν εδώ για να πουληθούν για την εορταγορά, για το Χαμόγελο του Παιδιού.

Όλα λοιπόν αυτά τα έσοδα, θα πάνε για αυτόν τον σκοπό. Είμαι πολύ συγκινημένη από την μεγάλη συμμετοχή και από τα πράγματα που δημιούργησαν. Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΚΑΠΗ μας συνεργάζεται με το Χαμόγελο του Παιδιού, έχει συνεργαστεί και παλιότερα και για τρόφιμα και για σχολικά είδη. Θα υπάρξει και συνέχεια σε αυτό.

Θα μεταφέρουμε τώρα αυτά τα πράγματα εδώ που έχουν μαζευτεί, στο Χαμόγελο του Παιδιού και αυτό θα φροντίσει να διατεθούν. Υπάρχει ενδιαφέρον και από τα μέλη μας ακόμα να αγοράσουν τα πράγματα αυτά που προσέφεραν άλλα μέλη.

Θέλω να ευχηθώ με την σειρά μου Καλό Πάσχα σε όλους τους συμπολίτες και να είναι το τελευταίο Πάσχα που θα περάσουμε με αυτήν την άσχημη νόσο που έχει καταβάλλει όλον τον πλανήτη.”.

Διευθύντρια ΝΠΔΔ κα. Ρούλα Μιχαλοπούλου: “Γεια σας και από εμένα. Θα ήθελα και εγώ να συγχαρώ την Γιούλα Αναστασιάδη για την πρωτοβουλία της και την προϊσταμένη την κα. Πανουτσοπούλου που μπόρεσαν να απευθυνθούν στα μέλη και εκείνα να συμμετάσχουν σε αυτή την όμορφη πρωτοβουλία.

Είναι πάρα πολύ όμορφα τα έργα τους, είναι πάρα πολύ δημιουργικά, πάρα πολύ αξιόλογα και θα θέλαμε όλοι οι Τριπολίτες να τα τιμήσουν και να τα δουν. Πάνε για ιερό σκοπό, για το Χαμόγελο του Παιδιού, για τα παιδιά, που έχουν ανάγκη. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Καλό Πάσχα”.

Κατερίνα Πανουτσοπούλου (προϊσταμένη ΚΑΠΗ): “Για άλλη μια χρονιά, στηρίζουμε με όλη μας την αγάπη το Χαμόγελο του Παιδιού. Παρ’ όλο που είμαστε κλειστά, εμείς υλοποιήσαμε την δράση αυτή.

Οι περισσότερες κατασκευές είναι χειροποίητες και με όλη τους την αγάπη προσήλθαν και έφεραν κάθε ένας και μια πασχαλιάτικη κατασκευή, οπότε τους ευχαριστώ πάρα πολύ όλους γιατί έγινε με πολύ αγάπη όλο αυτό παρά τον εγκλεισμό τους, όλη αυτή την περίοδο, λόγω του ιού και εύχομαι σε όλους Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα και με Υγεία”.