spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝαύπλιο: Διαμαρτυρία εργαζομένων στον Επισιτισμό- Τουρισμό

Ναύπλιο: Διαμαρτυρία εργαζομένων στον Επισιτισμό- Τουρισμό

Μέλη του Σωματείου Καφεζυθεστιατορίων Ξενοδοχείων Ύπνου Ναυπλίου και Εργαζόμενοι στον Επισιτισμό – Τουρισμό , πραγματοποίησαν διαμαρτυρία το πρωί της Τρίτης 20 Απριλίου στον κόμβο Ενδεκάτης στο Ναύπλιο.

Σε ανακοίνωση τους τα μέλη του Σωματείου ανέφεραν:

“Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας γιατί μόνο εμείς ενωμένοι και δυνατοί οι εργαζόμενοι μπορούμε να διασφαλίσουμε τα δικαιώματά μας. Για εμάς είναι μονόδρομος να ξεσηκωθούμε απέναντι στην κυβέρνηση και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Απορρίπτουμε τη λογική του συμβιβασμού, του λεγόμενου «κοινωνικού εταιρισμού» που προβάλλει η πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας, ως την αιτία που μας οδήγησε σε νέες απώλειες στα δικαιώματα μας.

Στην «ατομική ευθύνη» απαντάμε συλλογικά, μαζικά, μαχητικά μέσα από τα σωματεία μας.

Μαζί να οργανώσουμε την πάλη για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας, μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία του Νομού να οργανώσουμε την απεργία της Πρωτομαγιάς στις 6 Μαΐου.

Να τους απαντήσουμε: «Τα κέρδη τους – Οι νεκροί μας! Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής!»

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ μαζί με όλους τους εργαζόμενους του κλάδου:

-Να διασφαλιστεί το δικαίωμα της επαναπρόσληψης όλων των εποχικών στον τουρισμό και στον επισιτισμό. Καμία απόλυση.

-Αξιοπρεπές εισόδημα για όλους μέχρι να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα και να ανοίξουν οι επιχειρήσεις, με παύση πληρωμών σε ΔΕΚΟ, εφορία, τράπεζες, για τους εργαζόμενους του κλάδου που έχουν μείνει με λειψό ή χωρίς καθόλου εισόδημα.

-Συλλογικές συμβάσεις με μισθούς αξιοπρεπείς και δικαιώματα με υποχρεωτική εφαρμογή σε όλη τη χώρα.

-Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων και για αυτούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

-Να παρθούν μέτρα στήριξης για τις εργαζόμενες μητέρες (επιδόματα για τη φύλαξη των παιδιών μέχρι να ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί με όλα τα μέτρα στήριξης, άδειες ειδικού σκοπού).

-Άμεση ενίσχυση και στελέχωση του Σ.Ε.Π.Ε

Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων