spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΧΑΪΑΣύγχρονο τρένο για Πάτρα: Πότε θα γίνει η συνάντηση Πελετίδη - Καραμανλή

Σύγχρονο τρένο για Πάτρα: Πότε θα γίνει η συνάντηση Πελετίδη – Καραμανλή

Κρίνεται η υπογειοποίηση στο κομμάτι του Ρίου με την Κανελλοπούλου

Την Πέμπτη αναμένεται να γίνει η συνάντηση μεταξύ του δημάρχου της Πάτρας Κώστα Πελετίδη και του υπουργού Υποδομών, Κώστα Καραμανλή για το θέμα της υπογειοποίησης του τρένου.

Το επίμαχο σημείο που θα κριθεί κατά τη διάρκεια της συνάντησης είναι το αν τελικά θα γίνει η υπογειοποίηση και στο κομμάτι του Ρίου έως την Κανελλοπούλου, κάτι που επιζητά ο δήμος και οι κάτοικοι της βόρειας Πάτρας.

Υπενθυμίζουμε ότι η πλευρά του Δήμου μέσω των επιστολών της προς την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών έχει ζητήσει να υπογειοποιηθεί η γραμμή από το Ρίο μέχρι το νότιο λιμένα (όχι πλήρως όπως το μετρό αλλά με βύθιση της γραμμής). Από την άλλη, το υπουργείο έχει κάνει γνωστό ότι ο σχεδιασμός του αφήνει ένα κομμάτι- μήκους τριών χιλιομέτρων- υπέργειο (Ρίο-οδός Κανελλοπούλου).

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κ. Καραμανλής τον περασμένο Ιούλιο είχε δεσμευτεί πως ο σύγχρονος σιδηρόδρομος θα υπογειοποιηθεί σε μήκος 5,16 χιλιομέτρων από την οδό Κανελλοπούλου μέχρι το νότιο λιμάνι και αυτό αποτέλεσε την αρχή για να τα βρουν σε μία πρώτη φάση οι δύο πλευρές, ύστερα από συζητήσεις και διαβουλεύσεις που είχαν προηγηθεί.

Μένει πλέον να πει το ναι το υπουργείο και για την υπόγεια χάραξη στο κομμάτι αυτό, ώστε να τρέξουν από εκεί και πέρα οι διαδικασίες που χρειάζονται για να προχωρήσει το έργο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων