spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑ"Φουγάρο": Ολοκληρώθηκαν οι διαδικτυακές συναντήσεις συγγραφέων- μαθητών

“Φουγάρο”: Ολοκληρώθηκαν οι διαδικτυακές συναντήσεις συγγραφέων- μαθητών

Βιβλιοθήκες “Φουγάρου”: Ολοκληρώθηκαν οι διαδικτυακές συναντήσεις συγγραφέων με μαθητές
Οι Βιβλιοθήκες του “Φουγάρου” ευχαριστούν ιδιαίτερα τους συγγραφείς που συμμετείχαν καθώς και τους δασκάλους και διευθυντές Δημοτικών σχολείων του Δήμου Ναυπλιέων, που αγκάλιασαν τη φετινή τους δράση για το παιδικό βιβλίο.

Οι «Διαδικτυακές Συναντήσεις με Συγγραφείς» που διοργάνωσαν οι Βιβλιοθήκες του ΦΟΥΓΑΡΟΥ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου διήρκησε από την Παρασκευή 2 έως 9 Απριλίου και έδωσε μεγάλη χαρά και συγκίνηση σε όσους συμμετείχαν.

Οι μαθητές με ενθουσιασμό δημιούργησαν τις δικές τους ιστορίες, έφτιαξαν ζωγραφικά έργα-πορτραίτα των συγγραφέων, έγραψαν στίχους στην προσπάθεια να γνωρίσουν τους αγαπημένους τους συγγραφείς.

Οι συγγραφείς που συμμετείχαν στη δράση ήταν οι:

Άλκηστις Χαλικιά
Νικόλας Ανδρικόπουλος
Θάλεια Αντωνιάδου
Λήδα Βαρβαρούση
Ιωάννα ΚυρίτσηΤζιώτη
Λίλη Λαμπρέλλη
Μαρία Λοϊζίδου
Μαρία Παπαγιάννη
Θοδωρής Παπαϊωάννου
Μαρία Παπανικολάου
Χρύσα Σαββάκη
Έμη Σίνη & Άγγελος Αγγέλου

Εκτός από τους συγγραφείς, μαθητές και δάσκαλοι απόλαυσαν ιδιαίτερα τη δράση και είχαν πολλά όμορφα πράγματα να μοιραστούν.

Τα σχολεία που έλαβαν μέρος στη δράση αυτή είναι τα: 1ο, 3ο , 4ο, 5ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, Δημοτικό Σχολείο Δρεπάνου, Δημοτικό Σχολείο Αγίας Τριάδας, Δημοτικό Σχολείο Νέας Τίρυνθας και Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ανδριανού.

Όπως ανέφεραν κάποιες από τις εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα:

• Ελένη Μπαστούνη: «[…]Η συμβουλή που αναμφίβολα θα κρατήσουν στο μυαλό τους είναι να κυνηγούν τα όνειρά τους και να μη διστάζουν να αξιοποιούν τις ευκαιρίες, που μπορούν να τους οδηγήσουν σε αυτά. Ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτήν την πρωτοβουλία που μας έβγαλε από τη ρουτίνα του ψηφιακού μαθήματος και διεύρυνε τους ορίζοντες των παιδιών».

• Βασιλική Τράκα:«[…]Ο χρόνος κυλούσε σαν νερό και απολαμβάναμε την παρέα της συγγραφέως. Τα παιδιά είπαν πως ήταν ένα υπέροχο μάθημα που είχε πληροφορία, συνέντευξη, παιχνίδι, αφήγηση βιβλίου …το χάρηκαν και θα το θυμούνται … Σας ευχαριστώ από καρδιάς».

• Ευγενία Μπινίσκου:«[…]Ήταν μια διαφορετική ημέρα που έδωσε χρώμα στη μονοτονία της τηλεκπαίδευσης! Ευχαριστούμε!».

Το ραντεβού με τους μαθητές έχει ήδη δοθεί για πολλά και όμορφα που θα ακολουθήσουν!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων