Η μάσκα κατά του κορονοϊού θα δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες καθημερινής λειτουργίας και χρήσης.
Η πρώτη συσκευή μάσκας ατομικής προστασίας κατά του κορονοϊού που ενσωματώνει εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας, αποστειρώνοντας τον εισπνεόμενο, αλλά και τον εκπνεόμενο από τους χρήστες της αέρα, η οποία δημιουργήθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, παραδόθηκε το μεσημέρι στη διοίκηση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.

Ο διοικητής του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Στ. Παπασωτηρίου, μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, δήλωσε ικανοποιημένος από την εξέλιξη μιας κι όπως ανάφερε “το νοσοκομείο είναι το πρώτο κρατικό νοσηλευτικό ίδρυμα που προμηθεύεται δωρεάν αυτήν την μάσκα που αναμένεται να αλλάξει πολλά πράγματα ως προς την υγειονομική ασφάλεια του νοσηλευτικού προσωπικού που δίνει μάχες στις MEΘ και κλινικές covid”.
“Η μάσκα βρίσκεται ήδη προς χρήση στο πρώτο νοσοκομείο της χώρας”
O καθηγητής Παναγιώτης Γκιβίσης Διευθυντής της Α΄ Ορθοπεδικής Κλινικής του ΑΠΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου που μαζί με τον Χρήστο Αντωνόπουλο από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, είχαν την αρχική ιδέα της σχεδίασης και κατασκευής της μάσκας, εξέφρασε την ικανοποίησή του από το γεγονός ότι “η μάσκα βρίσκεται ήδη προς χρήση στο πρώτο νοσοκομείο της χώρας αλλά και από τις επίμονες ερωτήσεις του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού γιατί μας έδωσαν την δυνατότητα να μιλήσουμε για όλες τις δυνατότητες της συσκευής και όλων των συστημάτων ενεργητικής ασφαλείας που διαθέτει”.
Το επόμενο βήμα όπως ανέφερε ο κ. Γκιβίσης είναι μέσω ενός αυστηρού επιστημονικού πρωτοκόλλου και μιας συνεργασίας ανάμεσα στο νοσοκομείο και το πανεπιστήμιο “η συσκευή να δοκιμαστεί και να τσεκαριστεί σε πραγματικές συνθήκες καθημερινής λειτουργίας και χρήσης”.