spot_img
spot_img
ΑρχικήΥΓΕΙΑΈρευνα: Σε λίγο καιρό δεν θα φοράει κανείς γυαλιά μυωπίας

Έρευνα: Σε λίγο καιρό δεν θα φοράει κανείς γυαλιά μυωπίας

Επιστήμονες ανακάλυψαν τον βιονικό φακό που σε κάνει να βλέπεις κάτι παραπάνω από άψογα.

Στον Καναδά επιστήμονες βρίσκονται ένα βήμα πριν από την ανακάλυψη ενός βιονικού φακού που θα σε κάνει να βλέπεις τέλεια. Πλέον αν γίνει αυτό δεν θα υπάρχει ανάγκη να φοράμε γυαλιά όσοι έχουν πρόβλημα με την όραση μας.

Αν αυτό συμβεί ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για την οφθαλμολογία.

Εάν όλα πάνε ομαλά, ο βιονικός φακός (Bionic Lens), θα είναι στα χέρια των οφθαλμοχειρουργών και στην συνέχεια στα μάτια των ασθενών μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

«Οι δυνατότητες που θα προσφέρει ο βιονικός φακός είναι πραγματικά τεράστιες αφού η χρήση του θα μπορούσε να δώσει υπεράνθρωπες ικανότητες» αναφέρει ο χειρουργός οφθαλμίατρος, Καθηγητής Οφθαλμολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Βασίλειος Κοζομπόλης.

Εμείς περιμένουμε με αγωνία να δούμε τι θα γίνει γιατί είναι πολύς ο κόσμος που δεν μπορεί να ζήσει φυσιολογικά με τα προβλήματα όρασης που αντιμετωπίζει.

Ο Βιονικός φακός πρόκειται για έναν φακό που με χειρουργείο αντικαθιστά τον κανονικό φακό μέσα στο μάτι μας. Ο βιονικός φακός αντικαθιστά τον κανονικό και η όραση μας επανέρχεται πλήρως σαν να μην είχαμε ποτέ πρόβλημα.

Ο βιονικός φακός έχει εκπληκτικές δυνατότητες γιατί μπορεί να εστιάσει ακόμη σε περισσότερες λεπτομέρειες απ’ ότι ένας φυσιολογικός φακός ενός υγειούς ατόμου.

Αυτό σημαίνει πως αν το 20/20 είναι το τέλειο στην οφθαλμολογία ο βιονικός φακός μπορεί να πάει ακόμη παραπέρα.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων