Εκκλησία: Υπαίθριες Ακολουθίες και Ανάσταση σε πλατείες

0
Εκκλησία: Υπαίθριες Ακολουθίες και Ανάσταση σε πλατείες

Μεγαλύτερο αριθμό πιστών στους ναούς

Η πρόταση της Εκκλησίας για τον εορτασμό του Πάσχα – Η επιστολή στην υπουργού Παιδείας.

Υπαίθριες Ακολουθίες, Ανάσταση σε πλατείες και αύλειους χώρους εκκλησίων και μεγαλύτερο αριθμό πιστών εντός των ναών προτείνει η Εκκλησία για τον εορτασμό του φετινού Πάσχα.

Οι προτάσεις της Εκκλησίας

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση αυτή περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, σε επιστολή της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο των συζητήσεων που γίνονται το τελευταίο διάστημα για να διευθετηθεί το ζήτημα αυτό και να επιτευχθεί συνεννόηση μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η λειτουργία των ναών και των ιερών μονών κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας καθώς και της Διακαινησίμου, τηρουμένων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων. Στόχος της Εκκλησίας είναι το Πάσχα να διευρυνθεί η συμμετοχή πιστών στους ναούς.

Η ΔΙΣ προτείνει ο ανώτατος αριθμός των ατόμων εντός των μεγάλων ναών να είναι τα 100 άτομα, καθώς επίσης και να ισχύει η αναλογία ένας πιστός ανά 15 τετραγωνικά μέτρα κλειστού χώρου. Επίσης, να επιτραπεί να γίνονται υπαίθριες Ακολουθίες, και η Ακολουθία της Ανάστασης να μπορεί να γίνει σε πλατείες και σε αύλειους χώρους εκκλησίων.