spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕρώτηση ΜεΡΑ 25 για το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

Ερώτηση ΜεΡΑ 25 για το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

Όπως πληροφορηθήκαμε, από ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας «Ιωάννης Καραμάνος», η απόφαση για επαναλειτουργία μόνο των Λυκείων, έχει προκαλέσει αναστάτωση στα Μουσικά Σχολεία, όπου λειτουργούν και γυμνασιακές τάξεις.

Πιο συγκεκριμένα, τα πρακτικά ζητήματα έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας, διδάσκουν τις περισσότερες φορές, τόσο στο Γυμνάσιο όσο και στο Λύκειο.

Συνεπώς υφίστανται ζητήματα, αναφορικά με:

– την αντιμετώπιση του προβλήματος των κενών

– ποιόν τρόπο και σε ποιες τάξεις θα γίνονται τα μουσικά μαθήματα και τα σύνολα

– το είδος μέτρων που θα ληφθούν για την ασφαλή μεταφορά και σίτιση των μαθητών.

Κυρία Υπουργέ, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, καλεί την Κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους την ευθύνη της απέναντι σε εκατοντάδες χιλιάδες γονείς και μαθητές, όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων με συγκεκριμένο σχέδιο και ασφάλεια εν μέσω κορύφωσης της πανδημίας.

Να ακούσει τις προτάσεις σχετικά με το να μειώσει τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα και να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό διενέργειας μαζικών και επαναλαμβανόμενων test, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Τέλος, να συνδεθεί το σχολείο με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, να προσληφθούν σχολίατροι και σχολικοί νοσηλευτές.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παρατεθέντα στοιχεία, Ερωτάται η κυρία Υπουργός:

 Τι απαντάτε, αναφορικά με τα αιτήματα που προτάσσει στην ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας «Ιωάννης Καραμάνος»;

 Πώς προτίθεστε να επιλύσετε το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί, σχετικά με τα Μουσικά Σχολεία στα οποία συλλειτουργούν λυκειακές και γυμνασιακές τάξεις;

Η ερωτώσα Βουλευτής, Μαρία Απατζίδη Βουλευτής Ανατολικής Αττικής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων