spot_img
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΕπιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος - Κάλεσμα σε κινητοποίηση

Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος – Κάλεσμα σε κινητοποίηση

Να δοθεί άμεσα λύση στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς Εν μέσω των πολύ δύσκολων συνθηκών που δημιούργησε η υγειονομική κρίση η Κυβέρνηση, προχώρησε στην ουσιαστική κατάργηση των εικαστικών και άλλων μαθημάτων, όπως η μουσική και η κοινωνιολογία, από το πρόγραμμα του Λυκείου καθώς και στην ψήφιση νόμων που έχουν στόχο την απόλυτη υποβάθμιση της δημόσιας Παιδείας.

Όπως έχουμε ενημερώσει με επιστολές μας, το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος αλλά και η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων, κατήγγειλαν αμέσως το γεγονός και σήμερα εκκρεμεί η εκδίκαση Αίτησης Ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μάη, μετά από τρεις αναβολές, λόγω πανδημίας.
Μέσα σε αυτόν τον χρόνο εγκλεισμού, η κυβέρνηση εξαπολύει θύελλα αντιδραστικών νόμων οι οποίοι χαρακτηρίζονται από την κατασταλτική τους χροιά, από την πριμοδότηση των ιδιωτικών δομών ενώ ψηφίζει τον πρόσφατο νόμο για την Παιδεία και τον αποκλεισμό ή τη συρρίκνωση της τέχνης στην εκπαίδευση, την αξιολόγηση, την αστυνομία στα πανεπιστήμια.

Ενώ προσφέρει γη και ύδωρ στους μεγάλους ομίλους καταδικάζει σε πτώχευση όλους τους νευραλγικούς τομείς της κοινωνίας, υγεία, παιδεία, πολιτισμό.

Παράλληλα αποφασίζει τη δημιουργία πρότυπων και πειραματικών δομών εκπαίδευσης με βασικό στόχο την κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών και των μαθητών, τον άκρατο ανταγωνισμό και το κυνήγι της χρηματοδότησης από χορηγίες, με βάση την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, για μία εκπαίδευση που η κυβέρνηση δεν πρόσφερε απολύτως τίποτα, τη ίδια στιγμή που κατασπαταλώνται τα χρήματα των φορολογουμένων σε κακόγουστες φιέστες και γκαλά, στην αλλοίωση μνημείων και του αστικού τοπίου, σε εξοπλισμούς και μέτρα παρωδία για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η κυβέρνηση, με άλλοθι την πανδημία, εμπαίζει τους εκπαιδευτικούς με τη πρωτόγνωρη διαδικασία πρόσληψης μέσα από προσωρινές καταστάσεις, κρατώντας χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ομηρία και την επισφάλεια ως αναπληρωτές, δημιουργώντας ένα χάος με την κατάθεση παραβόλου που η ελαττωματική πλατφόρμα του υπουργείου απέκλεισε χιλιάδες υποψήφιους όλων των ειδικοτήτων και περίπου 400 εικαστικούς με αποτέλεσμα για ένα παράβολο 3 ευρώ να αποκλείονται από την εκπαίδευση για τρία χρόνια.

Το ΕΕΤΕ όλο αυτό το διάστημα έχει κάνει ποικίλες δράσεις με σκοπό την ενημέρωση της κοινής γνώμης, ενώ έχει απευθυνθεί σε εκπαιδευτικούς και καλλιτεχνικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού για ενημέρωση και συμπαράσταση. Παράλληλα έχει διοργανώσει δρώμενα, παραστάσεις στο Υπουργείο, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, καταγγελίες και ενόψει της εκδίκασης της προσφυγής, συμμετοχή στο Διήμερο Πανελλαδικής Δράσης στις 13-14 Μαρτίου με τα σωματεία και τους συλλογικούς φορείς του χώρου της Τέχνης #ARTATTACK.

Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας αγωνίζεται για το δικαίωμα όλων των μαθητών στην αισθητική αγωγή και την καλλιτεχνική παιδεία. Αγωνίζεται για μάθημα τέχνης σε όλες τις τάξεις, σε όλα τα σχολεία, εργαστηριακό. Για διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, για μονιμοποίηση των αναπληρωτών. Σας καλεί να σταθείτε στο πλευρό των εκπαιδευτικών Τέχνης, για το μέλλον μίας δωρεάν ολόπλευρης και χωρίς διακρίσεις εκπαίδευσης για το μέλλον των παιδιών μας. Σας καλεί να σταθείτε στο πλευρό τους στην μεγάλη κινητοποίηση

στις 18/4/21 στις 12.00, με την αυτοκινητοπομπή που θα πραγματοποιηθεί στους δρόμους
της Αθήνας (με αφετηρία το Σταθμό Λαρίσης, της Θεσσαλονίκης (με αφετηρία το άγαλμα
Βενιζέλου), της Πάτρας και της Λάρισας.

Για να γίνει η φωνή μας πιο δυνατή όταν θα φωνάζουμε πως: «η τέχνη είναι δικαίωμα όλων των μαθητών». Γιατί τα παιδιά μας έχουν το δικαίωμα στην απρόσκοπτη διαδικασίας της μόρφωσης, σε ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης. Γιατί δεν υπάρχουν άριστοι μαθητές και δάσκαλοι, μόνο πρέπει να υπάρχουν άριστες συνθήκες στην Παιδεία για όλους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΠΟΜΠΗ ΣΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ
ΠΟΛΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΟΛΟΠΛΕΥΡΗ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΓΙΑ
ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΤΙΣ 18 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ