spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑργολίδα: Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί σε σύσκεψη

Αργολίδα: Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί σε σύσκεψη

Συνάδελφισες και συνάδελφοι,
στις συνθήκες της πανδημίας φανερώθηκαν ακόμα πιο διακριτά οι διαχωριστικές γραμμές, οι δύο κόσμοι που αναμετρώνται! Από τη μία έχουμε τα κέρδη τους, την προστασία της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και των επιχειρηματικών ομίλων και από την άλλη έχουμε τους νεκρούς, τα δικαιώματα μας, τη ζωή μας.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ,

ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Την ίδια στιγμή που στο εμπόριο μετράμε νεκρούς συναδέλφους αλλά και δεκάδες ασθενείς σε νοσοκομεία και στα σπίτια τους, με υγειονομικά πρωτόκολλα «λάστιχο», η κυβέρνηση δρομολογεί μαζί με τις συνέπειες της πανδημίας, να μας διαλύσει τη ζωή, τους μισθούς μας, τον εργάσιμο χρόνο.

Με το νέο νομοσχέδιο που φέρνει, θέλει να δώσει τη χαριστική βολή στο 8ωρο, νομοθετώντας τη 10ωρη εργασία, τις απλήρωτες υπερωρίες, το παραπέρα ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας. Ετοιμάζεται να βάλει χέρι ακόμα και στα σωματεία μας. Όλα αυτά με ενίσχυση και ένταση της καταστολής.

Εδώ και ένα χρόνο, και λόγω της πανδημίας, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με φοβερά αδιέξοδα για το πώς θα τα φέρουμε βόλτα.

Από τη μία οι εργαζόμενοι στα super market και στις ταχυμεταφορές, που οι αντοχές μας έχουν μηδενιστεί.

Εργαζόμαστε βρέξει-χιονίσει, χωρίς ρεπό, με φουλ τις μηχανές της εντατικοποίησης, άρρωστοι, μεταφερόμενοι από κατάστημα σε κατάστημα.

Μετράμε καθημερινά κρούσματα από τον κορωνοϊό, το τελευταίο τρίμηνο μετράμε και νεκρούς συναδέλφους σε όλη τη χώρα.

Μετράμε εργατικά ατυχήματα λόγω της εντατικοποίησης που όπως και για τα κρούσματα του κορωνοϊού, η εργοδοσία συνολικά κάνει συντεταγμένη προσπάθεια για να τα θάψει.

Από την άλλη πλευρά οι εργαζόμενοι στο λιανικό εμπόριο είμαστε αντιμέτωποι με όλες τις μορφές εξαθλίωσης.

Άλλοι βρισκόμαστε σε αναστολή σύμβασης για μήνες, άλλοι σε προγράμματα μείωσης των μισθών, άλλοι στην ανεργία. Ζούμε με ελάχιστα ευρώ και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες μας καθώς και των οικογενειών μας.

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ! ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας
καλεί σε ανοιχτή σύσκεψη το ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΑΠΡΙΛΗ, 17:30, ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΟΣΕ, ΝΑΥΠΛΙΟ.

Σημ: Το Δ.Σ. έχει μεριμνήσει ώστε να απασχοληθούν τα παιδιά στο χώρο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, προκειμένου να συμμετέχουν οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι γονείς στην σύσκεψη.

Κάθε εργαζόμενος και εργαζόμενη του κλάδου, που αγωνιά και προβληματίζεται, να δώσει το παρών στη σύσκεψη, ώστε να συναντηθούμε και να συζητήσουμε για την απάντηση της εργατικής τάξης απέναντι στο νέο αντεργατικό «τσουνάμι» της Κυβέρνησης.

Η εργοδοσία με τις πλάτες της κυβέρνησης, τσακίζει ωράρια, ρεπό, άδειες, συνολικά τα δικαιώματα μας.

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!!

Οι διοικήσεις και των δυο Εργατικών Κέντρων του νομού καθώς και τα άλλα τρία σωματεία του κλάδου(!), ένα χρόνο τώρα (κ όχι μόνο) ΕΙΝΑΙ ΑΦΑΝΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΚΙΧ για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, για τα εκατοντάδες ζητήματα που προέκυψαν, παρά μόνο 3 ανακοινώσεις για ζητήματα εκτός νομού.

Αντίστοιχη «νεκρική απραξία», πειθαρχώντας στις υποδείξεις των εργοδοτών, επέδειξαν οι ηγετικές ομάδες της ΟΙΥΕ και της ΓΣΕΕ. Χτες έτρεξαν να επικυρώσουν τον αντεργατικό σχεδιασμό, μεταφέροντας την «αργία» την Τρίτη του Πάσχα 4/5, με σαφή επιδίωξη να μην δοθεί απεργιακή απάντηση στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο με τις «ανατροπές του αιώνα».

Μόνο που λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Τους εργαζόμενους, τα σωματεία, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Είμαστε αποφασισμένοι να τους χαλάσουμε τα σχέδια, μπροστά και στον φετινό ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς. Στις 6 Μάη Απεργούμε!

Η 1η ΜΑΗ γιορτάζεται με απόφαση των εργαζομένων και των σωματείων τους.

Υπουργείο Εργασίας και ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ είναι στην ίδια πλευρά του λόφου με την εργοδοσία, σε βάρος των εργαζομένων.

Στην αντεργατική πανδημία απαντάμε με συλλογικές, ανοιχτές διαδικασίες για ενημέρωση και προετοιμασία απεργιακής απάντησης μπροστά στο νέο νομοσχέδιο. Οργανωμένα, ταξικά, αγωνιστικά είναι ανάγκη και καθήκον μας να απαντήσουμε σε ότι μας γυρνάει σε μαύρες εποχές για τα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ