spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΈμποροι Πελοποννήσου: Ζητουν παρέμβαση της ΕΣΕΕ για την Μ. Παρασκευή

Έμποροι Πελοποννήσου: Ζητουν παρέμβαση της ΕΣΕΕ για την Μ. Παρασκευή

Οι Έμποροι της Πελοποννήσου απέστειλαν επιστολή στην Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ζητώντας της να παρέμβη ώστε να διευρυνθή και φέτος το ωράριο της Μεγάλης Παρασκευής για να μπορέσουν όπως λένε να καλύψουν κάποιες όπως λένε από τις υποχρεώσεις τους, μίας και η αγοραστική κίνηση του Πάσχα κορυφώνεται τη Μεγάλη Εβδομάδα

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Οι υγειονομικές συνθήκες αλλά και η στόχευση που έχει υποστεί το λιανικό εμπόριο με την εδώ και ένα χρόνο τακτική του «άνοιξε – κλείσε», έχει φέρει, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, σε απόγνωση χιλιάδες συναδέλφους μας και εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις στα πρόθυρα του αφανισμού. Έστω και αν ανοίξαμε τώρα με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο, του «click away» και του «click in store».

Μπροστά μας έχουμε την περίοδο του Πάσχα, που για πολλές επιχειρήσεις είναι μια ιδιαίτερα κερδοφόρα περίοδος. Πέραν τούτου όμως, είναι μια σημαντική περίοδος και για το καταναλωτικό κοινό. Μετά από τόσο καιρό αδυναμίας κάλυψης των αναγκών του, βρίσκεται σήμερα, έστω και με αυτούς τους παράξενους τρόπους, να μπορεί να κυκλοφορήσει πάλι στην αγορά και να καλύψει τις ανάγκες που του έχουν δημιουργηθεί όλον αυτόν τον καιρό.

Η αγοραστική κίνηση της περιόδου του Πάσχα κορυφώνεται την Μεγάλη Εβδομάδα. Με ικανοποίηση ακούσαμε την απόφαση του Υπουργού Εργασίας για τη μετάθεση της υποχρεωτικής αργίας της Πρωτομαγιάς την 4η Μαΐου.

Γιατί οι Έμποροι της Πελοποννήσου ζητούν διευρυνένο ωράριο 

Τη Μεγάλη Εβδομάδα τα καταστήματα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά και μάλιστα με όσο το δυνατό πιο διευρυμένο ωράριο λειτουργίας. Έτσι θα γίνει δυνατή η εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού με τα λιγότερα φαινόμενα συνωστισμού.
Ακριβώς γι’ αυτό σας ζητάμε να παρέμβετε ώστε και το ωράριο της Μεγάλης Παρασκευής, ειδικά για φέτος, να διευρυνθεί και να μπορούν να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα από το πρωί. Εξάλλου, οι συνθήκες λειτουργίας των ιερών ναών φέτος είναι ιδιαίτερες και θα μπορούν να φιλοξενήσουν πολύ μικρό αριθμό πιστών.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις έχουν αποδείξει σε όλη την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, ότι προτάσσουν την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων και των πελατών τους.

Την ίδια μέριμνα πρέπει να επιδείξουν και όλοι οι κλάδοι, οι φορείς και βέβαια οι αρχές του τόπου, ώστε να βγούμε από αυτή την πρωτοφανή κρίση, με τις λιγότερες απώλειες τόσο από πλευράς υγείας, όσο και από πλευράς οικονομίας.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η παρέμβασή μας αυτή, θα βοηθήσει ώστε να πετύχουμε τους κοινούς στόχους που έχουμε. Να στηρίξουμε με κάθε δυνατό μέσον τους συναδέλφους μας εμπόρους, οι οποίοι αυτή τη στιγμή κάνουν έναν τιτάνιο αγώνα να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους ζωντανές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων