spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣΥΡΙΖΑ για Υπουργό Εργασίας: "Να πάει να μαζέψει ελιές"!

ΣΥΡΙΖΑ για Υπουργό Εργασίας: “Να πάει να μαζέψει ελιές”!

Σκληρή κριτική από την αξιωματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα στον Υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη για το υπό προετοιμασία νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και τις αλλαγές που προωθούνται στις εργασιακές σχέσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει τα βέλη στη Κυβέρνηση λέγοντας ότι αυτό που προωθει δεν είναι «εκσυγχρονισμό της εργασιακής νομοθεσίας” αλλά Εργασικός Μεσαίωνας και προτρέπει τον υπουργό Εργασίας να πάρει άδεια και να πάει για… ελιές

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

« Ο Υπουργός Εργασίας κ. Χατζηδάκης επιβεβαίωσε με τις σημερινές του δηλώσεις στον ΣΚΑΪ ότι το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τις εργασιακές σχέσεις καταργεί το 8ωρο, θεσπίζει δεκάωρη εργασία με απλήρωτες τις υπερωρίες και με ατομικές συμβάσεις, ώστε ο εργαζόμενος να είναι πλήρως αποδυναμωμένος και να υποχρεώνεται να αποδεχτεί τους όρους του εργοδότη υπό την απειλή απόλυσης.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κηρύττει πόλεμο στους εργαζόμενους με ευκαιρία την πανδημία. Βαφτίζει τον εργασιακό Μεσαίωνα «εκσυγχρονισμό της εργασιακής νομοθεσίας» και προωθεί την απλήρωτη εργασία, το ωράριο «λάστιχο» και τη μείωση αποδοχών μέσα από τις απλήρωτες υπερωρίες.

Αν κάποιος στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είχε εργαστεί κανονικά έστω και μία μέρα στη ζωή του, δεν θα τολμούσε καν να ψελλίσει αυτά τα αίσχη.

Προειδοποιούμε τον κ. Μητσοτάκη, μην διανοηθεί να φέρει αυτό το νομοθετικό έκτρωμα στη Βουλή. Όσο για τον κ. Χατζηδάκη Υπουργό Εργασίας, του προτείνουμε να πάρει άδεια από το Υπουργείο του και να πάει να μαζέψει ελιές, όπως με θράσος διαφημίζει δήθεν προς το συμφέρον των εργαζομένων».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων