Νανόπουλος- Κάτσης: Ψάχνουν λύση στο κτιριακό του Πανεπιστημίου

Πρέπει να διαβάσετε

Θέματα ενδυνάμωσης και στήριξης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ειδικότερα της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών που έχει έδρα την Κόρινθο συζήτησαν την Παρασκευή 9-4-2021 ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Καθηγητής Αθανάσιος Κατσής και ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλειος Νανόπουλος.

Στη συνάντηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των κτιριακών υποδομών της Σχολής στην Κόρινθο.
Ο Πρύτανης κ. Κάτσης, σε συνέχεια προηγούμενου αιτήματός του, ζήτησε να προωθηθεί το ζήτημα της παραχώρησης χώρου. Ο χώρος που προκρίνεται είναι αυτός της Δημοτικής Αγοράς Κορίνθου που αυτή τη στιγμή είναι υπό ανέγερση, ετσι θα δοθεί μόνιμη λύση στο θέμα των κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου
Η λύση του κτιριακού του Πανεπιστήμιου θα συμβάλλει στην αναδημιουργία και αναβάθμιση του κέντρου της πόλης.
Η αναβάθμιση του κέντρου θα γίνει μέσω της προσέλκυσης της πολυπληθούς φοιτητικής κοινότητας των 2 τμημάτων της Σχολής.
Ο Δήμαρχος κ. Νανοπουλος ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Πρύτανη και δεσμεύθηκε για την προώθησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Με αυτό τον τρόπο θα κατοχυρωθεί η παρουσία του Πανεπιστημίου στην πόλη της Κορίνθου.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη διατήρησης ενός διαλόγου σε τακτική βάση προς αμοιβαίο όφελος για την επίλυση πιθανών προβλημάτων.

Τελευταία νέα

Ναύπλιο| Καταργούνται Οριστικά ΔΟΠΠΑΤ και ΔΟΚΟΙΠΑΝ

Προς οριστική κατάργηση ΔΟΠΠΑΤ και ΔΟΚΟΙΠΑΝ σύμφωνα με τον νέο νόμο. Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτή υπουργός Εσωτερικών κ. Λιβάνιος κατά...

Περισσότερα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο