spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΓΡΟΤΙΚΑΑ. Πουλάς για παγετό: Τι θα γίνει με τις ζημιές σε Αργολίδα...

Α. Πουλάς για παγετό: Τι θα γίνει με τις ζημιές σε Αργολίδα και Κορινθία

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανό κατέθεσε ο Βουλευτης Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ κ. Α. Πουλά αναφορικά με τις ζημιές που έχουν προκληθεί από τον παγετό σε Αργολιδα και Κορινθία και το τι προτίθεται το υπουργείο να κάνει ώστε να αποζημιωθούν έγκαιρα οι αγρότες που επλήγησαν:

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

«Ζημιές από παγετό στην Π.Ε. Αργολίδας και στην Π.Ε. Κορινθίας»
Το θέμα των ζημιών που προκάλεσε ο πρόσφατος ανοιξιάτικος παγετός σε αγροτικές καλλιέργειες των Π.Ε. Αργολίδας και Κορινθίας έφερε στη Βουλή ο Ανδρέας Πουλάς με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σ. Λιβανό
Θέμα: «Ζημιές από παγετό στην Π.Ε. Αργολίδας και στην Π.Ε. Κορινθίας»

Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες αμπελοειδών, πυρηνόκαρπων και εσπεριδοειδών προξένησε ο πρόσφατος ανοιξιάτικος παγετός σε πολλές περιοχές των Π.Ε. Αργολίδας και Κορινθίας και ειδικότερα σε περιοχές των Δήμων Άργους, Ναυπλίου, Βέλου – Βόχας, Σικυωνίων, Κορινθίων (Τενέα), Νεμέας και Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Οι αγρότες της Αργολίδας και της Κορινθίας βρίσκονται σε απόγνωση και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις λόγω των ζημιών, των επιπτώσεων της πανδημίας, των φορολογικών επιβαρύνσεων, των υψηλών ασφαλιστικών εισφορών και του υψηλού κόστους παραγωγής.

Η μείωση της παραγωγής θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα τόσο στους αγρότες όσο και στις επιχειρήσεις εξαγωγής αγροτικών προϊόντων με φυσική συνέπεια τη μείωση της απασχόλησης. Είναι φανερό από όλα τα παραπάνω ότι οι ζημιές αποτελούν μεγάλο πλήγμα για την οικονομία της Αργολίδας και της Κορινθίας και για αυτό απαιτείται η λήψη μέτρων ανακούφισης των πληγέντων.
Το αίτημα των αγροτών και των εκπροσώπων των συνεταιρισμών για έγκαιρη εκτίμηση των ζημιών και για γρήγορη πληρωμή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ είναι απολύτως λογικό και δίκαιο.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα εκτίμησης των ζημιών και πληρωμής των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ στους πληγέντες αγρότες;
2.Προτίθεται η κυβέρνηση να λάβει μέτρα ανακούφισης των αγροτών και επιχειρήσεων που λόγω των ζημιών αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα;
Ο ερωτών βουλευτής
Ανδρέας Πουλάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων