spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣΤΡΟΙΖΗΝΙΑ: Συνάντηση Πολλαλή - Ροϊλου για το Κέντρο Υγείας Γαλατά

ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ: Συνάντηση Πολλαλή – Ροϊλου για το Κέντρο Υγείας Γαλατά

Από τον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων, εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου σχετικά με την συνάντηση του Δημάρχου Τροιζηνίας – Μεθάνων Σπύρου Πολλάλη και του διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστου Ροϊλού.
Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ένω όπως αποκαλύπτει το δελτίο τύπου, ο διευθυντής της 2ης Υ.Πε. έχει προχωρήσει σε προκήρυξη 1 μόνιμης θέσης Ειδικευμένου Ιατρού (Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής ή Εσωτερικής Παθολογίας) για το Κέντρο Υγείας Γαλατά καθώς, 1 αντίστοιχης θέσης για το Π.Π.Ι. Πόρου και 1 θέσης για το Π.Ι. Ύδρας.

Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο τύπου του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων:

“Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Πολλάλης συναντήθηκε στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια με τον Διοικητή κ. Χρήστο Ροϊλό.Συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος σχετικά με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην περιοχή μας και αναλύθηκαν εκτενώς τα καίρια και μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Γαλατά.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι, σε δύσκολες περιόδους και ειδικά στις μέρες μας, μόνο η ουσιαστική συνεργασία όλων των φορέων, χωρίς στείρες αντιπαραθέσεις και δογματισμούς, μπορεί να οδηγήσει στην εύρεση εποικοδομητικών λύσεων.

Για την Δημοτική Αρχή τα θέματα Υγείας, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα. Σεβόμενοι την λεπτότητα των θεμάτων και αναγνωρίζοντας τις πρωτόγνωρες συνθήκες που επικρατούν, κάνουμε ότι είναι δυνατό ώστε να βρεθούν λύσεις.
Ανέκαθεν, ο ρόλος του Δήμου σχετικά με το Κέντρο Υγείας ήταν επικουρικός, καθώς δεν έχουμε καμία ουσιαστική αρμοδιότητα.

Τι συζήτησαν για υποστελέχωση και υλικοτεχνικό εξοπλισμό

Η υποστελέχωση, οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και η ανάγκη για κτηριακή αναβάθμιση, αποτελούν διαχρονικά και άλυτα προς το παρόν προβλήματα. Η σημερινή κατάσταση είναι αποτέλεσμα «χρόνιας εγκατάλειψης».

Ωστόσο, προσπαθούμε να συνδράμουμε με κάθε τρόπο καλύπτοντας ανάγκες καθημερινής σχεδόν απολύμανσης των χώρων και των ασθενοφόρων, παρέχοντας οδηγούς του Δήμου προς εξυπηρέτηση εκτάκτων αναγκών, παραχωρώντας ISOBOX προκειμένου να εξετάζονται ύποπτα κρούσματα covid-19 ώστε να μετριάζεται η πιθανότητα διασποράς και παράλληλα στηρίζουμε όσο μπορούμε καθημερινές ανάγκες λειτουργικότητας.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα η νέα Δημοτική Αρχή είναι σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, το Υπουργείο Υγείας, τη 2η ΥΠ.Ε. και τους Βουλευτές της Περιφέρειάς μας. Το Κέντρο Υγείας Γαλατά δεν ανήκει σε κάποιο νοσοκομείο. Ανήκει διοικητικά στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια (2η Υ.ΠΕ.). Οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες και μέσα στην πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση που βιώνουμε όλοι, είναι ακόμη πιο δύσκολες.
Παρόλα αυτά, οι προσπάθειες για την εύρυθμη λειτουργία του Κ.Υ. είναι σημαντικές. Ήδη έχει γίνει πρόσληψη 2 νοσηλευτριών και 2 οδηγών ως επικουρικό προσωπικό.
Η 2η Υ.ΠΕ., πιστή στις δεσμεύσεις της, έχει προχωρήσει σε προκήρυξη 1 μόνιμης θέσης Ειδικευμένου Ιατρού (Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής ή Εσωτερικής Παθολογίας) για το Κέντρο Υγείας Γαλατά καθώς, 1 αντίστοιχης θέσης για το Π.Π.Ι. Πόρου και 1 θέσης για το Π.Ι. Ύδρας.

O εντυπωσιασμός, ο κίτρινος τύπος, το καθυστερημένο και επιτηδευμένο ενδιαφέρον, οι αήθεις προσωπικές επιθέσεις και τα κροκοδείλια δάκρυα, είναι πρακτικές που ειδικά σε θέματα Δημόσιας Υγείας δεν έχουν καμία θέση.

Εν μέσω πανδημίας, όταν δοκιμάζονται οι αντοχές της κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα, η προσήλωσή μας στην επίλυση, σε μόνιμη βάση, χρόνιων άλυτων προβλημάτων που σταδιακά οδήγησαν στη σημερινή εικόνα του Κέντρου Υγείας Γαλατά, είναι δεδομένη και έμπρακτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων