spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣΤα «Μονοπάτια Πολιτισμού» ξεκινούν στις Σπέτσες!

Τα «Μονοπάτια Πολιτισμού» ξεκινούν στις Σπέτσες!

Το πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού» υλοποιείται στο Νησί των Αρωμάτων από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και τον Δήμο Σπετσών και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.
Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός δικτύου σηματοδοτημένων πεζοπορικών διαδρομών που θα διευκολύνει την γνωριμία των επισκεπτών με την πλούσια φύση και τα μνημεία της υπαίθρου των Σπετσών.

Μέσα από παλιά μονοπάτια, μικρά δρομάκια και χωματόδρομους, βρίσκεται κανείς ψηλά σε μοναδικά σημεία θέας προς όλα τα σημεία του ορίζοντα, αλλά και σε διαδρομές κοντά στην θάλασσα.
Επιχειρείται έτσι να γίνει ένα πρώτο ουσιαστικό βήμα για την ανάπτυξη του πεζοπορικού τουρισμού αλλά και της ορεινής ποδηλασίας στις Σπέτσες, και ειδικά εκτός της υψηλής τουριστικής περιόδου.

Το έργο θα ολοκληρωθεί με την προβολή των «Μονοπατιών Πολιτισμού» των Σπετσών μέσω ιστοσελίδας και εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας ο συνεργάτης του προγράμματος Βασίλης Καραχάλιος έχει ήδη επισκεφθεί το νησί για έρευνα πεδίου, με στόχο την πρόταση ενός βέλτιστου δικτύου διαδρομών που θα καλύπτει τις απαιτήσεις των πεζοπόρων.
Το πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού» θα υλοποιηθεί στις Σπέτσες με την ευγενική χορηγία του Φωκίωνα Ποταμιάνου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων