spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΓΡΟΤΙΚΑΚαλή ροή εξαγωγών στα πορτοκάλια Βαλέντσια, έφτασαν 27 λεπτά

Καλή ροή εξαγωγών στα πορτοκάλια Βαλέντσια, έφτασαν 27 λεπτά

Μετά το Πάσχα των Καθολικών έχουμε μια μείωση στις ροές των εξαγωγών πορτοκαλιών προς τις αγορές της Ευρώπης. Υπάρχει όμως καλή ζήτηση από τις αγορές των Βαλκανικών χωρών λόγω και του Πάσχα των Ορθοδόξων. Οι τιμές παραγωγού για τα Βαλέντσια διατηρούνται στα επίπεδα των 20 – 22 λεπτά αλλά υπάρχουν και έμποροι που δίνουν 27 λεπτά για τα καλής ποιότητας.
Ο κ. Νίκος Τσακαλόζος, παραγωγός από την Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας, αναφέρει στον ΑγροΤύπο ότι «τα πορτοκάλια Lane Late ολοκλήρωσαν την φετινή τους εμπορική περίοδο με τη ροή των εξαγωγών να είναι πολύ καλή. Ξεκίνησαν φέτος από τα 20 λεπτά το κιλό στο χωράφι (τιμή παραγωγού). Είχαμε καλή ποσότητα παραγωγής δεν έπαθαν ζημιά από τους πρόσφατους παγετούς. Τα περισσότερα πωλήθηκαν με μια μέση τιμή στα 30 λεπτά το κιλό που είναι αρκετά ικανοποιητική. Αυτές τις ημέρες ξεκίνησε η συγκομιδή των πορτοκαλίων Βαλέντσια στην περιοχή. Αν και πέρασε το Πάσχα των Καθολικών εκτιμώ ότι τις επόμενες ημέρες θα αυξηθούν οι ροές των εξαγωγών. Εγώ ήδη δέχτηκα προσφορά για τα Βαλέντσια στα 27 λεπτά το κιλό. Πάντως πολλοί παραγωγοί δεν βιάζονται να ξεκινήσουν κοπές και περιμένουν να δουν πως θα κυμανθεί η ζήτηση το επόμενο χρονικό διάστημα».
Στο νομό Αργολίδας όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Θωμάς Φάκλαρης, από τον Συνεταιρισμό Σκαφιδακίου, «αυτή την εποχή υπάρχουν ακόμη πορτοκάλια Μέρλιν που έχουν όμως ποιοτικά προβλήματα και πολλά από αυτά θα πάνε για χυμοποίηση. Αυτό το διάστημα ξεκινά η συγκομιδή πορτοκαλιών Lane Late, με μια καλή ζήτηση αν και κάποιες ποσότητες φαίνεται να έχουν προβλήματα από τον πρόσφατο παγετό. Τα πορτοκάλια Βαλέντσια στην Αργολίδα δεν είναι πολλά και αργεί η συγκομιδή τους. Θα διακινηθούν κυρίως στην εγχώρια αγορά».
Ο κ. Πέτρος Μπλέτας από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Εσπεριδοειδών Σκάλας Λακωνίας Sparta Orange τόνισε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ότι στην περιοχή έχουν μείνει πολύ λίγα Lane Late που πωλούνται στα 30 – 40 λεπτά το κιλό, ενώ κάποια που έχουν ποιοτικά προβλήματα φεύγουν με τιμές γυρω στα 20 – 25 λεπτά. Τα Βαλέντσια έχουν τιμή παραγωγού στα 20 – 22 λεπτά το κιλό και αυτή η εικόνα δεν πρόκειται να αλλάξει το επόμενο διάστημα. Υπάρχουν κάποιες ποσότητες πορτοκαλίων που έχουν πρόβλημα από τον παγετό και οι παραγωγοί θέλουν να τα πωλήσουν. Μετά τα μέσα Ιουνίου, που θα βγει εκτός διεθνών αγορών η Αίγυπτος, αναμένεται να έχουμε μια καλύτερη εικόνα στη ροή των εξαγωγών για τα Βαλέντσια».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων