spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΧΑΪΑΕτοιμάζονται να ανέβουν στο Μαξίμου οι έμποροι της Πάτρας

Ετοιμάζονται να ανέβουν στο Μαξίμου οι έμποροι της Πάτρας

Καλούν τον εμπορικό κόσμο της πόλης και τους φορείς στη συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου
Στάση αναμονής δύο ημερών κρατεί ο εμπορικός κόσμος της Πάτρας για τις επόμενες κινήσεις του, ύστερα από την στάση της κυβέρνησης να μην πάρει πίσω το μπλόκο που αποφάσισε για την Αχαΐα, ανατρέποντας την αρχική της απόφαση.
Ύστερα από το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που έκανε ο Εμπορικός Σύλλογος, παρουσία όλων των φορέων της Πάτρας και της περιοχής, αυτό που αποφασίστηκε, είναι να γίνει την Τετάρτη μία ανοικτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Γεωργίου.
«Καλούμε όλους τους φορείς της Πάτρας, αλλά και τον εμπορικό κόσμο της πόλης να δώσει το παρών σε αυτή τη συγκέντρωση για να μπορέσουμε να πάρουμε αποφάσεις από κοινού, ενάντια στο άδικο μέτρο που αποφάσισαν για τα μαγαζιά μας, για τις οικογένειες μας, αλλά και για την πόλη μας» τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας, Κώστας Ζαφειρόπουλος.
Το πιο πιθανό αποτέλεσμα που θα προκύψει από τη συγκέντρωση αυτή είναι να ανέβει αντιπροσωπεία των εμπόρων και των φορέων της Πάτρας στην Αθήνα για να ζητήσει ακρόαση και συνάντηση δια ζώσης, από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τι θα μεταφέρουν στον πρωθυπουργό
Εκεί οι φορείς της Πάτρας θα εκφράσουν τη διαμαρτυρίας τους και τα παράπονα τους για τη στάση της πολιτείας κατά της Αχαΐας, θεωρώντας ότι το μέτρο του μπλόκου του λιανικού εμπορίου στην περιφερειακή ενότητα, είναι τουλάχιστον άδικο.
Παράλληλα, οι έμποροι θα παραδώσουν στον πρωθυπουργό τα αιτήματα τους, με πρώτο και κυριότερο το άμεσο άνοιγμα των καταστημάτων τους. Η θέση τους άλλωστε είναι ξεκάθαρη. Δεν θέλουν επιδόματα, θέλουν να ανοίξουν τα μαγαζιά τους.
«Είναι ένα μέτρο άδικο, ενώ η στάση του κράτους θίγει τον εμπορικό κόσμο της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, τη στιγμή που αυτός δεν έχει δώσει δικαιώματα, κρατώντας όλο αυτό το διάστημα κλειστά τα μαγαζιά του, αλλά και τηρώντας τα μέτρα όταν η αγορά ήταν ανοικτή.
Δεν υπήρξε ποτέ διασπορά από τα εμπορικά καταστήματα της πόλη μας και όλα αυτά είναι στοιχεία που θεωρούμε ότι θα πρέπει να τα λάβει υπόψη του ο πρωθυπουργός».

“Πλέον δεν είμαστε σίγουροι για τίποτα”
Πάντως για την ώρα το αυθαίρετο άνοιγμα των καταστημάτων της Πάτρας, χωρίς δηλαδή να υπάρχει η αντίστοιχη άδεια από το κράτος, δεν είναι στις πρωταρχικές κινήσεις των εμπόρων. «Δεν προχωράμε σε κάτι τέτοιο, δεν το αποκλείουμε όμως κιόλας» τονίζει ο κ. Ζαφειρόπουλος.
Όσο για αν υπάρχει ενδεχόμενο η αγορά της Πάτρας να παραμείνει κλειστή και μετά τις 12 Απριλίου μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο τη ζημιά των εμπόρων, ο κ. Ζαφειρόπουλος απαντά. «Είναι κάτι που δεν μπορούμε να το ξέρουμε, το πότε θα ανοίξουμε. Βλέπουμε ότι οι αποφάσεις από τη μία μέρα στην άλλη ανατρέπονται. Πλέον δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα».
ΠΗΓΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων