spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΧΙΚΗ 1Χωρις ουσιαστική στήριξη οι "κλασικές" επιχειρήσεις εστίασης- τι είπε ο Παπαθανάσης

Χωρις ουσιαστική στήριξη οι “κλασικές” επιχειρήσεις εστίασης- τι είπε ο Παπαθανάσης

Με το «κλεισιμο του θέματος της πανδημίας» η στήριξη σε «κλασικές» επιχειρήσεις εστίασης που έχασαν ως 80% του τζίρου τους ο αναπλ. υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων
«Στην Ελλάδα η εστίαση μπορεί να λειτουργήσει και σε εξωτερικούς χώρους … πέρυσι ξεκινήσαμε την λειτουργία της εστίασης σε εξωτερικούς και ημιυπαίθριους χώρους … φαίνεται ότι φέτος αυτό θα συμβεί μετά το Πάσχα», είπε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Δεδομένου ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε με βάση την πεπατημένη ολόκληρης της προηγούμενης περιόδου να ανακοινωθεί το νωρίτερο για την Δευτέρα 10 Μαΐου, ο κ. Παπαθανάσης ρωτήθηκε για το πότε θα λάβουν οι επιχειρηματίες της εστίασης τις ενισχύσεις που ανακοινώθηκαν. Και όπως απάντησε αυτό θα γίνει «εντός του Μαΐου». Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν αυτό σημαίνει ότι πολλοί επιχειρηματίες μετά από ένα χρόνο καθίζησης τζίρου θα κληθούν πρώτα να ανοίξουν και μετά θα λάβουν την ενίσχυση, απέφυγε να τοποθετηθεί σαφώς.

Παραδέχθηκε ωστόσο ότι παρότι τα καταστήματα της εστίασης που κάνουν αποκλειστικά delivery είδαν μέσα στην πανδημία τον τζίρο τους να εκτοξεύεται σε κάποιες περιπτώσεις, η βουτιά του τζίρου για τους «κλασικούς» χώρους της εστίασης έφτασε το 80% μέσα στην πανδημία. Και το χειρότερο, δεν είναι σίγουρο ότι αυτοί θα ενισχυθούν ούτε καν εντός Μαΐου. Σε σχετική ερώτηση, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι «πρέπει να δούμε ιδιαίτερα το πόσο έχει πληγεί ο καθένας για να δώσουμε την ανάλογη στήριξη» και τοποθέτησε χρονικά αυτή την διαδικασία «καθώς κλείνει το θέμα της πανδημίας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων