spot_img
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑΚορωνοϊός: Πολυτελή εστιατόρια στη Γαλλία λειτουργούν παράνομα- πελάτες τους ακομα και...

Κορωνοϊός: Πολυτελή εστιατόρια στη Γαλλία λειτουργούν παράνομα- πελάτες τους ακομα και υπουργοί

Η Γαλλία έχει κλείσει την εστίαση από τα τέλη Οκτωβρίου εξαιτίας της πανδημίας της νόσου Covid, ενώ ο Μακρόν ανακοίνωσε νέο lockdown – Αντιδράσεις από τους χρήστες στα social media που ζητούν τα ονόματα αυτών που διοργανώνουν και συμμετέχουν στα κορωνοπάρτι
Mε τo hashtag# OnVeutLesNoms (Θέλουμε τα ονόματα), οι χρήστες στα social media εκφράζουν την αγανάκτησή τους μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ γαλλικού τηλεοπτικού καναλιού, σύμφωνα με το οποίο, υπουργοί της κυβέρνησης Μακρόν συμμετείχαν κρυφά σε πάρτι, απολαμβάνοντας το δείπνο τους σε πανάκριβα εστιατόρια.
Το ρεπορτάζ του γαλλικού δικτύου «M6», που μεταδόθηκε την Παρασκευή, προέβη στην αποκάλυψη ότι σε αριστοκρατικές συνοικίες των Παρισίων, γίνονται μυστικά πάρτι σε πολυτελή εστιατόρια, παρουσία ακόμη και μελών του υπουργικού συμβουλίου και μάλιστα εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού.
Χθες, η Εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας για το θέμα. Σε αυτή αναφέρεται πως «σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστώσει αν τα πάρτι διοργανώνονταν κατά παράβαση των υγειονομικών κανονισμών και να εξακριβώσει ποιοι ήταν οι διοργανωτές και ποιοι οι συμμετέχοντες σε αυτά».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γαλλία έχει κλείσει την εστίαση από τα τέλη Οκτωβρίου εξαιτίας της πανδημίας της νόσου Covid που έχει γονατίσει το υγιειονομικό σύστημα της χώρας.
«Οι άνθρωποι που έρχονται εδώ βγάζουν τις μάσκες τους», λέει ένα μέλος του προσωπικού, υπό καθεστώς ανωνυμίας και προσθέτει: «Μόλις περάσεις την πόρτα εδώ, δεν υπάρχει Covid».
Το ρεπορτάζ έδειξε επίσης σκηνές από ένα πάρτι που έγινε σε πολυτελές κτήριο, όπου οι συμμετέχοντες δεν φορούν μάσκες και δεν κρατούν αποστάσεις.
Μέσω του hashtag #OnVeutLesNoms (θέλουμε τα ονόματα), οι πολίτες δείχνουν την οργή τους μέσω των social media για τις προκλητικές παραβιάσεις των μέτρων.
Το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού καναλιού M6 δείχνει ένα εστιατόριο στο Παρίσι, το οποίο είναι ανοιχτό παρά τα αυστηρά μέτρα.
«Αυτήν την εβδομάδα έχω φάει σε δύο ή τρία παράνομα εστιατόρια με διάφορους υπουργούς», λέει στην κάμερα ένας άνδρας, ο οποίος συστήνεται ως ο διοργανωτής ενός μυστικού πάρτι.
Εν μέσω της κρίσης της πανδημίας και με τη χώρα να έχει τεθεί σε τρίτο lockdown τουλάχιστον για ένα μήνα, οι υπουργοί της κυβέρνησης Μακρόν ενοχοποιούνται δίνοντας το κακό παράδειγμα αν πράγματι είναι παρόντες σε εστιατόρια και μάλιστα χωρίς μάσκες.
Το μενού σε πολλά από τα εστιατόρια δεν κοστίζει κάτω από 160 ευρώ και, σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο «midilibre», περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, χαβιάρι και σαμπάνια.
«Είτε είσαι υπουργός είτε δεν είσαι, όταν συμμετέχεις σε κάτι τέτοιο πληρώνεις διπλό πρόστιμο : 135 ευρώ επειδή δεν φοράς μάσκα και 135 ευρώ επειδή δεν σέβεσαι την απαγόρευση της κυκλοφορίας», υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη.
Από την πλευρά τους, οι διοργανωτές των κρυφών πάρτι αντιμετωπίζουν ένα χρόνο φυλάκιση και πρόστιμο 15.000 ευρώ καθώς θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή άλλων.

«Όχι μόνο πρέπει να σεβόμαστε τους κανόνες όπως όλοι οι πολίτες, αλλά επιπλέον έχουμε καθήκον να δίνουμε το καλό παράδειγμα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γκαμπριέλ Ατάλ στο ραδιοφωνικό δίκτυο LCI.

Τα μπαρ και τα εστιατόρια είναι κλειστά στη Γαλλία από τα τέλη Οκτωβρίου εξαιτίας της πανδημίας μιας και, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, στη χώρα έχουν καταγραφεί πάνω από 5 εκατομμύρια κρούσματα της νόσου COVID-19 και περισσότεροι από 100.000 θάνατοι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων