spot_img
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑΦαραωνική παρέλαση στο Κάιρο!

Φαραωνική παρέλαση στο Κάιρο!

Στα πλαίσια ενίσχυσης της εικόνας και του τουρισμού της, η Αίγυπτος αναβίωσε τη μεγάλη «χρυσή» παρέλαση των Φαραώ.
Η κυβέρνηση της χώρας κάνει λόγο για ιστορικό πολιτιστικό γεγονός. Κατά της διάρκεια της μεγαλειώδους χθεσινής παρέλασης, μεταφέρθηκαν 22 βασιλικές μούμιες και 17 σαρκοφάγοι, από το Αρχαιολογικό Μουσείο στην πλατεία Ταχρίρ, στο νέο μουσείο συνολικής έκτασης 135.000 τ.μ, στην περιοχή Φουστάτ, του παλαιού Καΐρου
Όλα τα κτίρια από τα πέρασε η πορεία έχουν φωταγωγηθεί, ενώ την πομπή συνόδευαν άρματα και άλογα. Στόχος του υπουργείου Τουρισμού της χώρας, είναι η αναβίωση της πομπής με την οποία οι βασιλιάδες και οι βασίλισσες της Αιγύπτου μεταφέρονταν στην τελευταία κατοικία τους.
Η πομπή αποτελούνταν από 22 βασιλικές αιγυπτιακές μούμιες μαζί με 17 βασιλικές σαρκοφάγους. Ανάμεσα στις μούμιες, βρίσκονταν εκείνες των βασιλέων Ραμσίς Β΄, Σέτι Α΄, Σέγκεν Ρα, Τούθμωσις και Τούθμωσις Γ΄, καθώς και των βασιλισσών Χατσεπτσούτ, Μεριταμέν, συζύγου του βασιλιά Αμεντχοτέπ, και Άχμος Νεφερτάρη, συζύγου του βασιλιά Άχμος.
Την εκδήλωση μετέδωσαν πάνω από 400 τηλεοπτικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων