spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΛαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου: Το Δημοτικό Συμβούλιο λειτουργεί δια περιφοράς και είναι παρωδία

Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου: Το Δημοτικό Συμβούλιο λειτουργεί δια περιφοράς και είναι παρωδία

Ανακοίνωση των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Ναυπλίου, Κώστα Γκόνη και Μαρίας Αλημπέρτη
Το τελευταίο διάστημα οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου,στις 16/3/21 στις 30/3/21 και στις 2/4/21γίνονται δια περιφοράς. Δηλαδή οι δημοτικοί σύμβουλοι καλούνται να αποφανθούν με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφώνου ), στα θέματα της ημερήσια διάταξης.
Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες και αποχή μας από αυτές τις συνεδριάσεις παρωδία, ο πρόεδρος κος Αυγουστόπουλος μας αγνοεί επιδεικτικά.
Αυτός ο τρόπος λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου είναι απαράδεκτος γιατί στην ουσία δεν υπάρχει συνεδρίαση. Καλούμαστε μόνο να εγκρίνουμε ή όχι εισηγήσεις χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα να διατυπώσουμε άποψη, που αφορούν στα θέματα της ημερήσιας διάταξης και βέβαια να ενημερωθούμε. Δεν υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης διαλόγου και η κάθε παράταξη, ο κάθε δημοτικός σύμβουλος να γνωρίζει τις τοποθετήσεις των υπολοίπων.
Εφόσον η τεχνολογία σήμερα μας παρέχει όλα τα εργαλεία για υλοποίηση ανοιχτών συνεδριάσεων με τηλεδιάσκεψη σε πραγματικό χρόνο και με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων (συμβούλων, φορέων, πολιτών, κλπ) έτσι ώστε να αποφευχθούν τα προβλήματα της δια περιφοράς, γιατί δεν την επιλέγει ο κος Αυγουστόπουλος;

Ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί;Μήπως αυτό ακριβώς θέλει η δημοτική αρχή;
Επειδή έχει δεδομένη την πλειοψηφία, δε θέλει να γίνεται διάλογος, να μην ακούγεται άλλη άποψη, να μην της γίνεται κριτική, να μην υπάρχει ο αντίλογος;
Αυτό όμως οδηγεί το Δημοτικό Συμβούλιο σε υποβάθμιση, το μετατρέπει σε άβουλο όργανο και τους δημοτικούς συμβούλους σε μαριονέτες.
Την κύρια ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση φέρει η δημοτική αρχή και προσωπικά ο δήμαρχος που με τον αυταρχισμό και την αλαζονεία, που τον διακρίνει δεν είναι σε θέση να ανεχτεί το διάλογο και την άλλη άποψη.
Εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε και να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας τέτοιες συμπεριφορές.
Καλούμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν για την κατάσταση αυτή.
Ενημερώνουμε τους πολίτες , τους φορείς του δήμου μας, και τους καλούμε να υπερασπίσουμε την εύρυθμη και δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Να μην επιτρέψουμε την υποβάθμιση και τον εκφυλισμό του.
Παρωδία και οι «συνεδριάσεις» της Οικονομικής Επιτροπής
Την ίδια τακτική ακολουθεί και ο δήμαρχος ως πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής όπου όλες οι «συνεδριάσεις» γίνονται δια περιφοράς κατά τη διάρκεια της καραντίνας. (https://www.nafplio.gr/neamenu/anakoinoseismenu.html)

Κι εδώ ακριβώς ξεκινούν τα εύλογα ερωτηματικά:
Γιατί δεν χρησιμοποιούν τη δυνατότητα της τηλεδιάσκεψης εφόσον η τεχνολογία μας το επιτρέπει ;
Πως αποφασίζονται σοβαρά θέματα όπως ο προϋπολογισμός , οι τροποποιήσεις του, οι ισολογισμοί και οι οικονομικές καταστάσεις χρήσης των νομικών προσώπων του Δήμου κλπ χωρίς να έχουν τη δυνατότητα τα μέλη της επιτροπής να υποβάλουν ερωτήσεις και να εκφράσουν την άποψή τους;
Διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας και η ακριβής αποτύπωση των θέσεων και ψηφοφοριών;
Πως ανέχονται οι σύμβουλοι της παράταξης του Κου Αναγνωσταρά και ο σύμβουλος της παράταξης του Κου Σαλεσιώτη ως εκλεγμένα τακτικά μέλη της επιτροπής αυτή την απαράδεκτη διαδικασία; Δεν ενοχλούνται όταν στο σημαντικότερο όργανο του δήμου μας, την οικονομική επιτροπή όπου αποφασίζονται συμβάσεις-διαγωνισμοί-απευθείας αναθέσεις και οικονομικές πράξεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ, η διοίκηση Κωστούρου έχει επιβάλλει εδώ πολλούς μήνες την αθλιότητα των «ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ» συνεδριάσεων;
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου απαιτεί όλες οι επόμενες συνεδριάσεις στην Οικονομική Επιτροπή και Δημοτικό Συμβούλιο να γίνουν με τηλεδιάσκεψη.Καλούμε όλες τις παρατάξεις να συνυπογράψουν το αίτημα και να βάλουν τέλος στην παραπέρα απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής.
Οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση δημοτικοί σύμβουλοι
Κώστας Γκόνης – Μαρία Αλημπέρτη