spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΗΛΕΙΑΠανεπιστημιακά Τμήματα Ηλείας: Η Υπουργός "κρατα το κλειδί" επιβίωσης

Πανεπιστημιακά Τμήματα Ηλείας: Η Υπουργός “κρατα το κλειδί” επιβίωσης

Το κλειδί για την επιβίωση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων της Ηλείας το κρατά στα «χέρια» του το Υπουργείο, μετά τη μικρή παράταση ζωής που έδωσε η σύγκλητος με την απόφασή της για την παραμονή τους ουσιαστικά στο μηχανογραφικό…
Μία απόφαση της Συγκλήτου που έλεγε για 110 εισακτέους στη Μουσειολογία και 80 για το τμήμα της Γεωπονίας, η οποία όμως δεν αποτελεί απαραβίαστο θέσφατο, αφού στο παρελθόν με παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας είχε αλλάξει προς το καλύτερο.
Η σύγκλητος κάθε χρόνο είναι υποχρεωμένη να καταθέτει στο Υπουργείο πρόταση για τον αριθμό που θα εισαχθούν σε κάθε σχολή, κάτι που είχε κάνει και πέρυσι.
Για το τμήμα γεωπονίας είχε και πάλι προτείνει 80 αλλά με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου ο αριθμός αυτός είχε μεγαλώσει και έγινε 230.
Γεγονός που σημαίνει ότι τον τελευταίο λόγο τον έχει η Υπουργός Παιδείας και θα πρέπει οι φορείς της Ηλείας να ασκήσουν πίεση ώστε ο αριθμός των εισακτέων στα τμήματα να δίνει την προοπτική της ευζωίας στα δύο πανεπιστημιακά ιδρύματα για πολλά χρόνια.
Όπως γίνεται αντιληπτό λοιπόν πριν την τοποθέτηση του υπουργείου για το θέμα αυτό ενόψει της κατάρτισης των μηχανογραφικών δελτίων, θα πρέπει να έχει πειστεί το Υπουργείο πως στην Ηλεία δεν μπορεί να γίνουν εκπτώσεις στα κεκτημένα δικαιώματά της όσον αφορά τα δύο τμήματα.
Γρηγορείται…
Η άμεση ενεργοποίηση των φορέων και των αιρετών και του ενιαίου μετώπου, έτσι όπως εκφράστηκε θεσμικά μέσα από τις συσκέψεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα, είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική ανάγκη προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος.
Δεν έχει κανείς το δικαίωμα, ούτε σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, ούτε σε κοινοβουλευτικό να κωλυσιεργήσει και να συμβάλλει στο να χαθεί πολύτιμος χρόνος με αποτέλεσμα να υπάρξει άλλη μία «χαμένη ευκαιρία» για την Ηλεία.
Άμεσα ραντεβού με την Υπουργό και ανάλυση των επιχειρημάτων βάσει των οποίων οι σχολές πρέπει να παραμείνουν στην Ηλεία προκειμένου να προχωρήσει η αύξηση του αριθμού των εισακτέων, κάτι που θα αποτελέσει το πρώτο βήμα στη λεωφόρο που απαιτείται να διασχίσουμε μέχρι να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι η παραμονή και η στήριξη των δύο τμημάτων σε Πύργο και Αμαλιάδα και η ενίσχυση της ακαδημαϊκής τους ταυτότητας…
Μετά την επιστολή που έχει φθάσει στο γραφείο του Πρωθυπουργού πρέπει να αναληφθεί πρωτοβουλία για μια συνάντηση μαζί του άμεσα, μέσω και τηλεδιάσκεψης έτσι ώστε να παρουσιαστεί η απαίτηση και η επιθυμία της τοπικής κοινωνίας για την παραμονή της Ηλείας στον Ακαδημαϊκό Χάρτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων