spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΓΡΟΤΙΚΑΛαϊκή Συσπείρωση: Άμεση στήριξη των αγροτών που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση στη...

Λαϊκή Συσπείρωση: Άμεση στήριξη των αγροτών που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση στη Τριφυλία

Η πρόσφατη χαλαζόπτωση στην περιοχή της Μαραθούπολης και των Γαργαλιάνων του Δήμου Τριφυλίας, κατέστρεψε καλλιέργειες κηπευτικών, καρπουζιού, πατάτας, αλλά και ελιάς, σε έκταση 12.000 στρεμμάτων. Όλοι οι κόποι της χρονιάς πηγαίνουν χαμένοι, χωρίς παραγωγή και χωρίς εισόδημα, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί πολλά από τα καλλιεργητικά έξοδα και φροντίδες στα πληγέντα από το χαλάζι χωράφια.
Επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά ότι οι βιοπαλαιστές αγρότες, είναι εκτεθειμένοι στα καιρικά φαινόμενα όλο το χρόνο, ακόμα και λίγο πριν τη συγκομιδή της σοδειάς τους.
Επιπρόσθετα οι παραγωγοί κηπευτικών πλέον έχουν πληγεί διπλά, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα στις λαϊκές αγορές, γεγονός που καθιστούσε ακόμα και την παραγωγή σε ορισμένες περιπτώσεις αδιάθετη.
Την ίδια στιγμή, το αγροτικό εισόδημα συνεχώς μειώνεται εξαιτίας της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΚΑΠ της ΕΕ. Οι αγρότες ως συνέπεια, αδυνατούν να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες της οικογένειάς τους και άλλες υποχρεώσεις (όπως το αυξημένο κόστος παραγωγής, ανοιχτές – μειωμένες τιμές, χρέη προς τρίτους, τράπεζες, ΕΛΓΑ, εφορία, ΟΓΑ, ΕΝΦΙΑ κ.ά.).
Ερωτάσθε κ. Περιφερειάρχα.
Πως τοποθετείστε απέναντι στα αιτήματα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου που είναι τα παρακάτω:
• Να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές σε όλες τις καλλιέργειες και να προχωρήσουν σε γρήγορη αποζημίωση στο 100% της ζημιάς σε ολόκληρη την παραγωγή χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Να αλλάξει ο αναχρονιστικός και αντιδραστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, να εξασφαλιστεί η αναγκαία και επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους χωρίς καθυστερήσεις.
• Αντιχαλαζική προστασία, με εναέρια και επίγεια μέσα, με ευθύνη και δαπάνη του κράτους.
• Πάγωμα των δανειακών υποχρεώσεων, των ασφαλιστικών εισφορών, χρέη σε ΔΕΗ και Δήμους ώσπου να δοθούν τα χρήματα των αποζημιώσεων.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
της Λαϊκής Συσπείρωσης
Γόντικας Νίκος
Κελλάρης Γιάννης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων