ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Ένταση με Ρομά και εργολάβους της ΤΕΡΝΑ

Ένταση επικράτησε το πρωί της Δευτέρας 8 Μαρτίου στην Αργολίδα με Ρομά και εργολάβους της ΤΕΡΝΑ κατά την έναρξη εργασιών του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων που προβλέπεται να δημιουργηθεί στην περιοχή Κιόσκια κοντά στον βιολογικό καθαρισμό Άργους Ναυπλίου, στην παραλιακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ρομά που διαμένουν σε καταυλισμό που γειτνιάζει με το σημείο που θα δημιουργηθεί ο σταθμός, αντέδρασαν στην εμφάνιση ενός φορτηγού που πήγε εκεί σήμερα για να τοποθετήσει έναν προκατασκευασμένο οικίσκο isobox για τις ανάγκες του εργοταξίου.
Στο σημείο υπήρξε ένταση με τους Ρομά να κλείνουν τον δρόμο, ενώ κλήθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη για την αποτροπή επεισοδίων.
Μετά από διαβουλεύσεις με τους ανθρώπους της εταιρίας και την παρουσία ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας στο σημείο, τα πνεύματα ηρέμησαν και η τοποθέτηση του isobox πραγματοποιήθηκε, με τους Ρομά όμως να βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς διαμηνύουν πως θα αντιδράσουν ξανά αν ο σταθμός που θα κατασκευαστεί δίπλα ακριβώς από τα σπίτια τους δημιουργεί πρόβλημα σε αυτούς και τα παιδιά τους.